O fabrică de mobilă din Prahova a ars din temelii

Sursă foto: Pexels
Sursă foto: Pexels

O fabrică de mobilă din Prahova a ars în cursul nopții. 

Un incendiu puternic a izbucnit, în noaptea de miercuri spre joi, la o fabrică de mobilă din localitatea prahoveană Măneciu Ungureni, intervenţia pompierilor fiind una dificilă din cauza cantităţii mari de materiale combustibile.

Conform Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Prahova, incendiul a cuprins o hală de producţie a mobilei şi o clădire de birouri, afectând o suprafaţă de circa 5.000 de metri pătraţi, scrie Agerpres. 

Focul a fost localizat după mai mult de două ore, însă în continuare există mici focare, iar pompierii lucrează pentru înlăturarea efectelor negative.

Intervenţia a fost dificilă din cauza cantităţii mari de materiale combustibile, respectiv vopseluri, diluanţi, lemn, bureţi, utilaje.

Incendiu la Spitalul de copii din Iași

Un incendiu a izbucnit într-o dimineață la Spitalul de copii din Iași. Pompierii intervin după ce au fost anunțați prin 112 că din clădire iese foarte mult fum.

Incendiul a izbucnit la Spitalul de copii Sfânta Maria din Iași.

Din primele informații, se pare că fumul provine de la primul etaj al clădirii.

Managerul Spitalului de Pediatrie 'Sf. Maria' din Iaşi, Alina Belu, a explicat că fumul care a fost semnalat vineri dimineaţă în imobil a venit dintr-o zonă care face legătura între două corpuri ale spitalului şi a afectat parterul clădirii, acolo unde se fac internările de zi, dar şi etajele I, II şi III.

Potrivit sursei citate, în acea zonă se fac lucrări de reabilitare şi modernizare a clădirii.

'A fost pe zona de mijloc a spitalului, zonă intermediară între două tronsoane. Probabil că există o comunicare de jos în sus, pe acele tronsoane tehnice, de unde a venit acest fum-funingine către partea medicală. Constructorul trebuie să ne comunice ce s-a întâmplat, cum s-a întâmplat. Incidentul a fost cam 10 minute: un fum intens, funingine, după aceea s-a ventilat, s-a oprit totul, dezinfectăm şi vom asigura urgenţele în continuare', a declarat Alina Belu.

Ea a arătat că în zona funcţională a spitalului nu există avarii. Citește mi multe AICI

Incendiu alimentat de vântul puternic în suburbiile Atenei

Autoritățile elene au ordonat evacuarea a două suburbii de coastă din sudul Atenei, în condițiile în care vânturile puternice și-au schimbat direcția, iar un incendiu amenință zonele rezidențiale.

Șeful pompierilor, generalul locotenent Panagiotis Niafas, a spus că locuitorii străzii Aristidou din Voula ar trebui să-și părăsească casele și să se îndrepte spre zone sigure, ca măsură de precauție. În urma ordinului, primarul regiunii mai extinse Vari-Voula-Vouliagmeni, Grigoris Konstandellos, a cerut locuitorilor să părăsească zona Panorama.

Incendiul a început în muntele Hymettus din apropiere și s-a extins rapid spre suburbia de coastă Ano Glyfada înainte de a se îndrepta spre Voula.

„Situația este îngrozitoare și vântul nu ajută. Atmosfera este sufocantă, avem dificultăți de respirație. Din păcate, focul se îndreaptă spre Panorama și acum primarul orașului Vari-Voula-Vouliagmeni a cerut o evacuare”, a declarat Giannis Konstantatos, șeful Asociației pentru Protecția și Dezvoltarea Ymittos și primarul orașului Elliniko-Argyroupolis din apropiere agenției de știri de stat AMNA.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel