Incendiu la Spitalul de copii din Iași - Update

Foto ilustrativ: IGSU
Foto ilustrativ: IGSU

Managerul Spitalului de Pediatrie 'Sf. Maria' din Iaşi, Alina Belu, a explicat că fumul care a fost semnalat vineri dimineaţă în imobil a venit dintr-o zonă care face legătura între două corpuri ale spitalului şi a afectat parterul clădirii, acolo unde se fac internările de zi, dar şi etajele I, II şi III.

UPDATE 2: ISU, despre incidentul de la Spitalul de Copii Iași: nu a fost incendiu, a fost evacuată funinginea

Reprezentanții ISU Iași au anunțat că la Spitalul de Copii nu a fost incendiu. Specialiștii au stabilit că funinginea a fost evacuată în mod greșit.

Pompierii susțin că incidentul a fost provocat de o eroare.

„Spitalul de Copii din Iași se află într-un amplu proces de renovare, iar constuctorul a dorit să evacueze funinginea dintr-un coș de fum dezafectat. Accidental a fost inversat sensul de evacuare al ventilatorului, iar funinginea a fost introdusă în camerele tehnice și ulterior în spațiile comune. Nu a fost incendiu”, au explicat cei de la ISU.

În timpul incidentului au fost evacuate 200 de persoane, 50 de copii și 150 de adulți.

La ultimul etaj nu au fost persoane evacuate. Pompierii au intrat în saloane pentru a-i calma pe copii și pe părinți. Nu au fost persoane intoxicate, au precizat cei de la ISU.

-------

UPDATE 1: Managerul Spitalului de Pediatrie 'Sf. Maria' din Iaşi, Alina Belu, a explicat că fumul care a fost semnalat vineri dimineaţă în imobil a venit dintr-o zonă care face legătura între două corpuri ale spitalului şi a afectat parterul clădirii, acolo unde se fac internările de zi, dar şi etajele I, II şi III.

Potrivit sursei citate, în acea zonă se fac lucrări de reabilitare şi modernizare a clădirii.

'A fost pe zona de mijloc a spitalului, zonă intermediară între două tronsoane. Probabil că există o comunicare de jos în sus, pe acele tronsoane tehnice, de unde a venit acest fum-funingine către partea medicală. Constructorul trebuie să ne comunice ce s-a întâmplat, cum s-a întâmplat. Incidentul a fost cam 10 minute: un fum intens, funingine, după aceea s-a ventilat, s-a oprit totul, dezinfectăm şi vom asigura urgenţele în continuare', a declarat Alina Belu.

Ea a arătat că în zona funcţională a spitalului nu există avarii.

'Pe zona predată nouă, aflată în funcţionalitate totală, nu există niciun incendiu. Nu avem flacără deschisă în spital, nu avem intoxicaţii. Pacienţii care aveau cazare în saloanele din apropierea zonei de degajare de fum şi funingine au fost evacuaţi către capătul tronsonului, s-a ventilat imediat, se spală funinginea pentru a fi în parametri maximi', a spus Alina Belu. Spitalul 'Sf Maria' din Iaşi este cel mai mare spital pentru copii din zona Moldovei, aici fiind clinici cu specializare unică în această parte a ţării.

Clădirea în care funcţionează Spitalul pentru copii a fost dată în folosinţă în 1970. De atunci şi până în 2019 nu s-au efectuat lucrări majore de reparaţii şi reconsolidare. De la sfârşitul anului 2019 sunt derulate lucrări de reparare şi modernizare în cadrul unui proiect finanţat prin Programul Operaţional Regional (POR) 2014-2020.

Proiectul are o valoare totală de 27 milioane de euro, din care 7 milioane de euro reprezintă contribuţia Consiliului Judeţean Iaşi. Contractul prevede ca lucrările de execuţie să se desfăşoare pe o perioadă de 44 de luni. În toată această perioadă actul medical nu este întrerupt, ci doar restrâns. 

Știrea inițială

Un incendiu a izbucnit vineri dimineață la Spitalul de copii din Iași. Pompierii intervin după ce au fost anunțați prin 112 că din clădire iese foarte mult fum.

Incendiul a izbucnit la Spitalul de copii Sfânta Maria din Iași.

Din primele informații, se pare că fumul provine de la primul etaj al clădirii.

Nu se știe încă dacă există victime și câte persoane au fost evacuate.

Mai multe echipaje ISU intervin la fața locului. Ulterior, reprezentanții SMURD au anunțat că nu sunt persoane care au nevoie de asistență.

„Incidentul a fost în corpul nou al spitalului. Ne întoarcem la bază. Nu sunt persoane de evacuat”, a anunțat Diana Cimpoeșu, coordonatorul SMURD Iași.

Specialiștii fac verificări la instalația electrică a unității medicale. De asemenea, este investigată varianta potrivit căreia fumul s-a răspândit prin sistemul de ventilație.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel