O carte scrisă în copilărie de Charlotte Bronte s-ar putea vinde pe o sumă record

Foto de Janko Ferlic de la Pexels
Foto de Janko Ferlic de la Pexels

O carte scrisă de Charlotte Bronte când avea 13 ani ar putea fi vândută pentru o sumă uriaşă. 

O carte minusculă creată de Charlotte Brontë, în valoare de 1,25 milioane de dolari, se numără printre obiectele puse în vânzare la „cel mai bun târg de carte veche din lume”. Sunt oferite un ghid de tenis publicat în 1555, dar și note scrise de mână de la primul test cu bombă atomică din lume.

De asemenea, și biblioteca lui Amy Winehouse este scoasă la vânzare la „cel mai bun târg de carte veche din lume”, care va avea loc la New York.

Librarii spun că vânzările au crescut în ultimii ani.

Târgul Internațional de Carte Antică de la New York din 2022 este cea de-a 61-a ediție și are loc la Park Avenue Armory din partea de jos a Manhattanului.

Înaintea evenimentului, o mare parte din zvonuri s-au concentrat în jurul unei cărți în miniatură redescoperite recent, scrisă de romanciera și poeta engleză Charlotte Brontë când avea doar 13 ani, în 1829. Evenimentul va marca prima dată când cartea va fi dezvăluită public la o licitație din 1916, potrivit BBC

Deținerea unei bucăți de istorie nu este însă ieftină. Vânzătorul cărții cere 1,25 milioane de dolari (957.393 de lire sterline) și se crede că este cea mai mare sumă de bani obținută vreodată pentru o autoare. Precedentul record a fost stabilit anul trecut, când o primă ediție a cărții „Frankenstein” a lui Mary Shelley a fost vândută cu 1,17 milioane de dolari în septembrie.

Ce alte cărţi se mai scot la vânzare

Cartea lui Brontë este departe de a fi singurul obiect care atrage atenția.

De exemplu, o colecție de cărți de vinuri care datează încă din anii 1500, adunate de producătorul de vinuri Sean Thackrey, va fi scoasă la vânzare pentru 2 milioane de dolari, în timp ce un set de 800 de cărți și manuscrise care detaliază sute de ani de studii despre mediu și climă a fost listat pentru 2,5 milioane de dolari.

O carte despre care se crede că este primul ghid de tenis din lume, scrisă de un preot italian în 1555 (45.000 de dolari) și o ediție timpurie rară a cărții „The Great Gatsby” a lui F. Scott Fitzgerald, la un preț de aproximativ 360.000 de dolari, vor fi, de asemenea, oferite la vânzare.

Printre colecțiile mai contemporane scoase la vânzare se numără un set de diagrame și notițe ale unui grup de medici care au participat la primele teste cu bombă atomică din lume, în 1945 - inclusiv prima mențiune a unui „nor ciupercă” - și o colecție de peste 200 de cărți care au fost deținute de regretata cântăreață britanică Amy Winehouse.

Târgul are loc între 21 aprilie și 24 aprilie, scrie Mediafax.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel