Numărul aplicaţiilor malware pentru mobil a crescut

android-malware
android-malware
Creatorii de aplicaţii maliţioase au fost foarte ocupaţi în ultima perioadă. Potrivit unui raport al companiei de securitate Juniper, anul acesta au fost detectate cu 614% mai multe programe malware, scriu jurnaliştii CNet.
Autor:Melinte Oana
Astfel, în martie 2013, existau 276.259 de viruşi pentru platformele mobile. Între 2011 şi 2012, creşterea înregistrată a fost de numai 155%. Raportul Juniper a fost realizat după analizarea a 1,85 miliarde de aplicaţii mobile aparţinând platformelor principale. Infractorii cibernetici devin din ce în ce mai calculaţi. În loc să încerce să atace toate ecosistemele, ei au învăţat să se axeze pe cea mai populară: Android.
Sistemul operare al celor de la Google deţine aproape 60% din piaţa smartphone-urilor. Nu e de mirare că 92% dintre toate aplicaţiile malware detectate au fost construite pentru Android. Acest lucru se datorează şi faptului că majoritatea utilizatorilor de Android nu şi-au actualizat sistemul de operare la cea mai recentă versiune. Numai 4% dintre posesorii de astfel de smartphone-uri rulează ultima versiune a sistemului de operare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel