Nicolae Ciucă, avertisment pentru senatori: ”Parlamentul nu trebuie să fie scena demagogiei, nici a scandalului politic”

FOTO: Agerpres
FOTO: Agerpres

Nicolae Ciucă solicită ”mobilizare exemplară” pentru dezbaterea și votarea obiectivelor legislative din PNRR.

Nicolae Ciucă, liderul Partidului Național Liberal, a cerut senatorilor o ”mobilizare exemplară” pentru dezbaterea și votarea obiectivelor legislative din PNRR. Mai mult decât atât, șeful Senatului a ținut să menționeze că invită grupurile parlamentare la decență și activitate eficientă, în contextul în care de multe ori Parlamentul a fost o scenă pentru politicienii din Opoziție.

”Prioritățile legislative ale noii sesiuni parlamentare care a început astăzi sunt, în mod categoric, măsurile fiscale necesare echilibrării bugetare și jaloanele din PNRR care vizează reformarea sistemului general de pensii, a pensiilor de serviciu și o nouă lege a salarizării din sectorul public. De îndeplinirea acestor jaloane depinde accesul României la fondurile europene din PNRR. Nu ne permitem să pierdem acești bani. De aceea, le cer colegilor senatori ca mobilizarea pentru dezbaterea și votarea obiectivelor legislative din PNRR să fie una exemplară”; a scris Nicolae Ciucă pe contul său de Facebook.

Totodată, acesta a menționat că urmărește ca legile să fie mai simple și mai clare, subliniind că că din această sesiune parlamentară va lucra la  la eliminarea suprapunerilor din acte normative și la reducerea birocrației.

”Ca președinte al Senatului, îmi asum să contribui la reclădirea încrederii cetățenilor în instituția parlamentară. Pentru acest obiectiv sunt necesare o atitudine echilibrată și un comportament serios, fără circ și fără gesturi la limita bunului simț. Parlamentul nu trebuie să fie scena demagogiei, nici a scandalului politic, ci a muncii pentru cetățeni și a profesionalismului.

Invit toate grupurile parlamentare la decență și la activitate eficientă. Traversăm un context economic și social complicat, în care se impune ca atât puterea, cât și opoziția, să dea dovadă de responsabilitate. Urez tuturor colegilor putere de muncă și gândul bun, pentru a servi cum se cuvine interesele românilor și ale României. Doamne ajută!”, a mai scris Nicolae Ciucă.

Citește și: Guvernul vrea să îşi asume răspunderea pe măsurile fiscale, specialiştii trag un semnal de alarmă. Mircea Coşea spune că "România stă în bătaia ploii, nu avem nimic. Distrugem economia"

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel