Nicolae Ciucă afirmă că "Steagul e România", de Ziua Drapelului Naţional. Preşedintele Senatului a iniţiat legea care interzice adăugarea de simboluri şi inscripţii pe drapel

Facebook Nicolae Ciuca
Facebook Nicolae Ciuca

Nicolae Ciucă, preşedintele Senatului, a ţinut un discurs la Parlament de Ziua Drapelului Naţional. Declaraţiile preşedintelui PNL vin la doar câteva zile după promulgarea legii pe care chiar acesta a iniţiat-o, privind arborarea drapelului României, intonarea imnului național și folosirea sigiliilor cu stema României de către autoritățile și instituțiile publice. 

"Sărbătorim astăzi 175 de ani de când Tricolorul a devenit, prin decizia din 1948 a Guvernului revoluțional, Drapel Național al românilor.

Stingardul libertății, denumit astfel de revoluționarii pașoptiști a devenit unul dintre simbolurile naționale care i-a însoțit pe români în toate momentele importante ale istoriei noastre.

Cuvintele domnitorului Alexandru Ioan Cuza rămân valabile și astăzi:

“Steagul e România! Acest pământ binecuvântat al Patriei stropit cu sângele străbunilor noștri și îmbelșugat cu sudoarea muncitorului. El este familia, ogorul fiecăruia, casa în care s-au născut părinții, unde se vor naște copiii noștri. Steagul este totodată trecutul, prezentul și viitorul țării, intreaga istorie a României.“

Dragi români, noi toți avem datoria de suflet să respectăm simbolurile statului și să nu comitem niciun act prin care s-ar putea aduce ofensă acestora.

Prin acest comportament ne arătăm respectul pentru statul și poporul român, pentru istoria noastră națională și pentru toți cei care s-au jertfit, de-a lungul timpului, pentru țară.

Păstrăm astfel neatinse unul dintre cele patru simboluri naționale. Drapelul, Ziua Națională, Imnul National, Stema țării și Sigiliul statului.

Avem nobila misiune de a transmite noilor generații respectul pentru țară și pentru aceste simboluri și să ducem, cu demnitate, numele României și Tricolorul oriunde ne-am afla.

La mulți ani, România!

La mulți ani Drapelului national!

Vă mulțumesc!", a declarat Nicolae Ciucă. 

Preşedintele Senatului este cel care a iniţiat modificările aduse la Legea nr. 75/1994 privind arborarea drapelului României, intonarea imnului național și folosirea sigiliilor cu stema României de către autoritățile și instituțiile publice. Conform acestei legi, "Pe drapelul României nu pot fi adăugate alte inscripții și simboluri în afara celor aprobate prin lege sau prin regulamentele militare. 

În locurile în care se arborează drapelul României pot fi arborate și drapelul Uniunii Europene, și cel al NATO.

Pe toată durata intonării imnului național asistența va intona imnul sau va păstra tăcerea".

După discurs, Nicolae Ciucă s-a întâlnit pe scările Senatului cu un grup de elevi si profesori de la școala Miroslovesti - Iași, clasele  7-8.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel