MOTIVARE CCR - DAN ȘOVA. Cătălin Boboc: Luni ar trebui încheiat subiectul

Catalin Boboc (PNL), Comisie Juridica, Senat
Catalin Boboc (PNL), Comisie Juridica, Senat

Președintele Comisiei Juridice din Senat, Cătălin Boboc (PNL), a comentat decizia CCR de a declară neconstituțională Hotărârea Senatului în cazul lui Dan Șova, căruia nu i s-a ridicat imunitate din lipsă de cvorum, pentru că atunci senatorii susțineau că decizia se ia cu majoritate calificată, nu prezentă. 

Motivarea CCR în cazul lui Dan Șova

Cătălin Boboc a declarat, la Antena 3, că Senatul aștepta motivarea Curții pentru a convoca o ședință și pe tema aceasta. "Ea ar putea fi chiar mâine, când este zi de lucru în Parlament, se lucrează, ar putea să se întâmple asta. În caz contrar, luni acest subiect ar trebui încheiat pentru că eu cred că s-a prelungit deja foarte mult. Dacă Puterea n-ar fi abuzat de numărul de voturi pe care îl are în Senat, ar fi ascultat și o părere a Opoziției, n-am fi ajuns astăzi aici și n-am fi discutat despre acest caz o lună și ceva de zile", a spus președintele Comisiei juridice a Senatului. 

Întrebat dacă este nevoie de o nouă sesizare de la DNA, Cătălin Boboc a răspuns: "Eu pot să vă spun un lucru, avem o hotărâre neconstituțională trimisă de Senat, dar avem un lucru public, cert, consemnat de stenograma ședinței, avem un proces verbal cu privire la numărătoarea votului exprimat la momentul acela pe acea cerere. Cel mai simplu lucru ar fi acela de a constata constituțional că s-a întrunit numărul de voturi necesar". 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel