MONEDA care marchează 70 de ani de domnie ai Reginei Elisabeta, LANSATĂ. E PRIMUL monarh britanic care a ajuns la un jubileu de platină

Foto: royalmint.com
Foto: royalmint.com

A fost lansată moneda care comemorează Jubileul de platină al Reginei Elisabeta.

O monedă specială care o arată pe Regina Elisabeta a II-a călare a fost dezvăluită pentru a marca Jubileul de platină al Majestății Sale.

Anul 2022 marchează cei 70 de domnie ai Reginei Elisabeta a II-a, care reprezintă de altfel cea mai lungă domnie a oricărui Rege sau Regină din istoria Marii Britanii.

Moneda este primul 50p de colecție din Marea Britanie care sărbătorește un eveniment regal.

Moneda a fost proiectată de artistul John Bergdahl și va fi realizat de Royal Mint, care produce toate monedele folosite în Marea Britanie.

Imaginea Reginei Elisabeta călare va fi pe partea "capete" a noii monede de 50p, în loc de capul tradițional al Reginei de pe majoritatea monedelor.

"Moștenirea Reginei în ceea ce privește monedele se întinde pe durata domniei ei memorabile, Monetăria Regală realizând cinci portrete definitive ale Majestății Sale pe monede oficiale din Marea Britanie și sărbătorind Jubileurile anterioare. Lansarea de astăzi marchează o altă etapă semnificativă, iar Monetăria Regală joacă un rol mândru în sărbătorile la nivel național", a declarat Chris Barker, istoricul Muzeului Monetăriei Regale.

Aceasta este cea mai recentă monedă lansată de Monetăria Regală pentru a sărbători 2022.

Altele includ mai multe monede pentru a marca Jubileul de platină al Reginei, dar și viețile doamnei Vera Lynn și ale lui Alexander Graham Bell și Jocurile Commonwealth din Birmingham 2022, arată BBC.

Primul monarh britanic care a ajuns la un jubileu de platină


"Pe măsură ce Majestatea Sa Regina devine primul monarh britanic care a ajuns la un jubileu de platină, națiunea sărbătorește această ultimă piatră de hotar în domnia record a Majestății Sale. În calitate de producător original al monedelor din Marea Britanie, Monetăria Regală a bătut fiecare monedă din Regatul Unit din timpul domniei Reginei și marchem acest moment o dată în viață cu una dintre cele mai mari colecții de monede ale noastre de până acum.

John Bergdahl a creat un portret comemorativ al Jubileului de platină care o înfățișează pe Majestatea Sa călare și două modele reversate frumos decorative pentru această ocazie. Colecția include, de asemenea, prima monedă britanică de 50 de euro emisă de The Royal Mint pentru a sărbători un eveniment regal, care prezintă o sărbătoare îndrăzneață și grafică a domniei Reginei de către agenția de design Osborne Ross pe revers. Aversul prezintă portretul Platinum Jubilee.

Creată în colaborare cu istoricul regal și autoarea profesor Kate Williams, fiecare ediție vine cu ambalaje care explorează anumite elemente ale vieții și domniei remarcabile a Majestății Sale.

Colecția include, de asemenea, seturi de monede istorice și un număr limitat de suverani de celebrare bătuți la 6 februarie 2022. Într-o abatere rară de la designul Sfântului Gheorghe și al dragonului, acești suverani vor purta un model de arme regale de către artistul heraldic Timothy Noad", se arată pe site-ul Royal Mint.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel