Modelul Firea - asul din mâneca PSD

Flaviu Predescu a scris o nouă analiză politică pentru DCNews. Acesta trece în revistă realizările primarului general al Capitalei, Gabi Firea, și spune că ”Bucureștiul avea nevoie de acest tip de mentalitate”.

Iată analiza lui Flaviu Predescu:

Cei care au atacat-o pe Gabriela Firea, atunci când a fost aleasă primar general al Bucureștiului, încep să rămână fără argumente. Redundant să mai fac apel la memorie și să mă mir ce fetișuri ciudate au mulți dintre noi, când nicușori și clotilde, ne iau ochii doar pentru că promit cu seninătate tot felul.

Totuși, spuneam într-un articol din vară, faptul că Firea va fi o țintă politică, tocmai pentru că Bucureștiul va da tonul și implicit va da bune procente la alegerile generale. Am prevăzut atunci o parte din șicanele care i s-au pregătit, dovedindu-se astfel că analiza pe care am făcut-o a fost corectă. Din păcate, recent, chiar și președintele Iohannis a intrat în acest joc, știind că un om politic are mari șanse să evolueze dacă are rezultate concrete.

În privința participării primarului general al Capitalei la parada militară, care au avut loc la Arcul de Triumf, printr-o invitație a Ministerului Apărării, Iohannis a spus mâhnit: „nimic nu s-a făcut fără știrea mea!". Este interesant modul de gândire al acestui om, care probabil va rămâne în istorie ca un straniu paradox și cumul de contradicții și care uită că funcția de președinte este trecătoare, chiar dacă te bagă în istorie. Unde este spiritul conciliant, domnule Iohannis? Se pare că ați uitat că ați crescut politic făcând, nu dintr-o piață, ci dintr-un întreg oraș, un târg de Crăciun cu turtă dulce.

Până la Târgul de Crăciun, organizat anul acesta impecabil de către Primăria Capitalei, altceva atrage atenția locuitorilor din București sau celor care-l traversează. Asfaltările care s-au făcut pe parcursul lunii noiembrie în oraș sunt, în sens bun, ceva mai rar întâlnit în ultimii ani. Stratul de asfalt este mult mai gros ca de obicei, având o compoziție care a redus spre zero zdruncinăturile mașinilor. Mai mult decât atât, modul în care se lucrează, rapid și eficient, și fără ca circulația să fie foarte mult afectată, dovedește că și la noi se poate. Un tânăr chiar spunea: „incredibil, deja au asfaltat, eram obișnuit ca decopertarea să țină până la primăvară!".

Spre exemplu, pe bulevardele Regina Maria, Iuliu Maniu sau Ion Mihalache, lucrările nu au durat, în total, mai mult de o săptămână. Decopertările au fost făcute noaptea, pe câte un sens, ca apoi, la lumina zile, fără să se stea prea mult la taclale, a fost așternut stratul gros de asfalt și s-a dat drumul la circulație. Cele trei bulevarde pe care am ales să le dau exemplu și pe care, de altfel, le traversez des, sunt în sectoare diferite, deci n-am putea spune că este vorba despre zelul unui singur primar de sector.

Sunt, de asemenea și străzi mici, mult mai puțin circulate, așa cum este Thomas Masaryk, dar și altele, pe care lucrările s-au făcut al fel de bine și cu același impresionant strat gros.

Este posibil ca, sub coordonarea Gabrielei Firea și la nivelul tuturor sectoarelor, să se producă un „efect Robert Negoiță", prin forța exemplului pe care edilul sectorului 3, la dat în ultimii ani. Mai mult, pe R. Negoiță l-am văzut și la teatru Metropolis, stând discret și bucurându-se de piesă – fapt care iarăși spune ceva despre preocupările sale.

Se pare că, după ce ani de zile a fost vocea oamenilor ca jurnalist, Gabi Firea are șansa (și o fructifică) să fie un om al faptelor concrete. Bucureștiul avea nevoie de acest tip de mentalitate.

P.S: . Cei care vor spune că aceste asfaltări au fost făcute în campania electorală, să ia în calcul că alții nu le-au făcut nici măcar atunci.

Notă: Titlul de homepage și introducerea aparțin redacției. Textul aparține autorului

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel