Urmărește emisiunea live


MOȚIUNE DE CENZURĂ PNL, pe 5 IUNIE. Ludovic Orban a dezvăluit pașii care vor fi urmați

Klaus Iohannis și Ludovic Orban
Klaus Iohannis și Ludovic Orban

Prim-vicepreşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat, marți, că PNL va depune moţiunea de cenzură pe 5 iunie, urmând ca citirea acesteia să se facă cel mai probabil săptămâna viitoare, iar dezbaterea peste încă o săptămâna.

"Depunerea va fi pe cinci, cel mai probabil Birourile Permanente reunite, care trebuie să decidă calendarul moţiunii de cenzură, se vor întruni luni, pe opt iunie, şi atunci o să ştim cu precizie când se va citi şi când se va dezbate şi vota (...). Cel mai probabil, citirea se va face în cursul săptămânii viitoare, cel mai probabil miercuri, iar dezbaterea şi votul moţiunii, săptămâna cealaltă", a explicat Ludovic Orban, la RFI.

Liderul liberal a afirmat că "există o deschidere la nivelul parlamentarilor, în special în discuţii individuale, iar în PSD şi în UNPR în mod evident există o stare de nemulţumire profundă faţă de Victor Ponta şi faţă de modul în care funcţionează Guvernul", dar nu ştie dacă această nemulţumire "se va contabiliza" şi în voturi pentru moţiunea de cenzură.

Ludovic Orban a mai spus că moţiunea de cenzură ar putea avea şi alte subiecte pe lângă cel anunţat, al votului prin corespondenţă, iniţiatorii fiind deschişi la negocieri.

"Nu este exclus, în cazul în care eventuali parteneri politici doresc să se asocieze acestei moţiuni introducând şi alte teme pentru această moţiune de cenzură. Noi suntem deschişi. Oricum, avem un întreg pomelnic de temeiuri care să stea la baza acestei moţiuni de cenzură. Noi am ales votul prin corespondenţă, pentru că l-am considerat cel mai important, pentru că ţine de drepturile fundamentale ale omului", a conchis prim-vicepreşedintele PNL.

Vezi și: Teama lui Victor Ponta privind moțiunea de cenzură

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel