MOȚIUNE DE CENZURĂ PNL: Ce spune Kelemen Hunor, președintele UDMR

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a vorbit joi despre viitoare moțiune de cenzură a PNL. Kelemen Hunor nu crede în succesul unui astfel de demers în luna martie. El a declarat că UDMR va decide dacă susţine moțiunea de cenzură numai după ce maghiarii vor vedea textul documentului şi după ce vor afla ce ar urma după căderea Executivului.

Kelemen Hunor a precizat că liderii Uniunii nu au purtat discuţii cu cei ai PNL pe tema moţiunii de cenzură: "Nu am avut nici o discuţie despre moţiunea de cenzură, nu suntem în Bucureşti în această perioadă, fiind vacanţa parlamentară. Poate în februarie, dacă vor discuţii, dar până acum n-am avut nici o discuţie concretă despre moţiune. De fapt, nu ne-am întâlnit, nu am avut discuţii".

Liderul UDMR a observat că "momentan, Opoziţia nu are destule voturi pentru a dărâma un Guvern. Moţiunea de cenzură fiind un instrument extrem de important şi, în primul rând, pentru a schimba Guvernul, se poate folosi şi pentru o dezbatere parlamentară mai animată, dar dacă nu atingi scopul, este doar un exerciţiu democratic. Avem nevoie de astfel de exerciţii, dar nu atingem scopul, nu există o finalitate. Nu văd în acest moment de unde va avea Opoziţia, de unde se va aduna această majoritate acum, în primăvară. Eu nu vorbesc de perioada care vine, de toamnă, de septembie, de octombrie. În acest moment, nu văd acest lucru şi am mai spus că până când nu cunoaştem textul moţiunii, până când nu ştim ce urmează eventual după votarea moţiunii de cenzură, alegeri anticipate, un nou Guvern, cu ce program de guvernare, cu ce strategie, cu ce proiecte, nu ne vom pronunţa şi nu putem spune dacă vom vota sau nu vom vota".

Vezi și: Cine ar trebui să-l trădeze pe Ponta ca să pice Guvernul

Kelemen Hunor a transmis că UDMR vrea să vadă mai întâi textul moţiunii de cenzură: "Noi aşteptăm să vedem textul moţiunii, dacă va exista, eu încă nu sunt convins că va exista, să vedem ce urmează după moţiune, să vedem cu ce program de guvernare, cu cine, să vedem dacă există o majoritate. Sunt foarte-foarte multe întrebări şi, foarte sincer, eu pentru martie nu văd şansa unei moţiuni de cenzură, dar asta nu înseamnă că nu trebuie depusă o moţiune de cenzură, că nu avem nevoie de o dezbatere politică mai serioasă, mai profundă în Parlament".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel