Cine este femeia care l-a ajutat pe Mircea Badea să intre în presă, deși nu avea nicio legătură cu jurnalismul. "Pe sistem de nepotism. Îi sunt recunoscător"

Foto: Facebook Mircea Badea
Foto: Facebook Mircea Badea

Află în articol cine este femeia căreia Mircea Badea îi datorează cariera în jurnalism.

Realizatorul TV Mircea Badea a povestit cum și-a început cariera în jurnalism, deși inițial nu avea nicio legătură cu acest domeniu. Totul a început în anul 1992, atunci când realizatorul emisiunii "În gura presei" de la Antena 3 CNN era anul I la Facultatea de Matematică. La acea vreme, se angajase paznic la o casă de schimb valutar.

Mama lui nu era mulțumită cu o asemenea meserie pentru fiul ei așa că a încercat să îl ajute să găsească un alt job. Ea a fost cea care a vorbit despre fiul ei cu o fostă colegă din facultate - Jeana Gheorghiu. Aceasta l-a ajutat ulterior pe Mircea Badea să se angajeze la radio, în anul 1993, iar de acolo a început cariera în jurnalism a acestuia.

Mircea Badea: M-a trimis mama, pe sistem de nepotism

"S-a plâns unei prietene, din tinerețe, din facultate, Jeana Gheorghiu. O întreba Jeana Gheorghiu, care era o doamnă absolut extraordinară, fabuloasă, irepetabilă, inimitabilă și de o inteligență complexantă. Și a întrebat-o pe mama: "Ce mai face fii-tu? Fac un radio acum. Trimite-l să vedem dacă e bun de ceva".

Și m-a trimis mama, pe sistem de nepotism. Eu am crezut că mă duc să fiu bodyguard la Radio Total, am zis că e foarte bine. Eu m-am dus: «Gata, unde stau?!» Și m-a trimis pe teren să fac reportaje", a povestit anterior Mircea Badea în cadrul emisiunii iThink cu Iusti Fudulu.

Prima transmisiune la radio

Mircea Badea a povestit și care a fost prima transmisiune din teren pe care a făcut-o.

"Și le-am transmis de la o alba-neagra. La fiecare gură de metrou era cu alba neagra. Și am făcut o relatare la telefonul public, cu fise", a povestit Mircea Badea. Cu toate acestea, a fost un reportaj de succes, care l-a făcut unul dintre reporterii speciali de la Radio Total.

Ulterior a fost concediat de la Radio Total, dar a continuat cu jurnalismul. Astfel, după 32 de ani, Mircea Badea susține că toată cariera lui i se datorează prietenei mamei sale.

"Îi sunt recunoscător Jeanei Gheorghiu, care din păcate nu mai este printre noi", a adăugat jurnalistul.

Pentru câțiva ani, Mircea Badea a renunțat la activitatea din televiziune, concentrându-se pe afaceri, dar apoi a revenit în presă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel