Mihai Morar şi Daniel Buzdugan au fost amendați

Colegiul director al Consiliului Naţional pentru Combaterea Discriminării i-a amendat pe Mihai Morar şi Daniel Buzdugan, cu câte 5.000 de lei, pentru comentariile din emisiunea 'Morning ZU', difuzată pe 26 mai, referitoare la prestaţia echipei naţionale de fotbal a României în partida amicală cu reprezentativa statului Congo, potrivit unui comunicat al CNCD.

Conform sursei citate, Colegiul director al CNCD, întrunit luni în şedinţa de soluţionare a petiţiilor, a decis că declaraţiile moderatorilor Mihai Morar şi Daniel Buzdugan din cadrul emisiunii 'Morning ZU', difuzată pe 26 mai, la Radio ZU, constituie faptă de discriminare, prin încălcarea articolului 2, alineatul 1 şi a articolului 15 din OG 137/2000 privind prevenirea şi sancţionarea tuturor formelor de discriminare.

'Comentând prestaţia echipei naţionale de fotbal a României în partida amicală cu reprezentativa statului Congo, reclamaţii, prin declaraţiile în cauză, au creat o atmosferă ostilă, degradantă, umilitoare la adresa persoanelor de culoare', se arată în comunicat.

Astfel, având în vedere scuzele publice repetate ale părţilor reclamate şi atitudinea sinceră de regret a acestora, dar şi circumstanţele în care fapta a fost săvârşită, Colegiul director al CNCD a stabilit, cu 5 voturi pentru şi 2 voturi împotrivă, o amendă contravenţională în cuantum de 5.000 lei pentru Mihai Morar şi o amendă contravenţională în cuantum de 5.000 de lei pentru Daniel Buzdugan, se arată în comunicat. Totodată, s-a decis obligarea părţilor reclamate de a da citire rezumatului hotărârii CNCD în emisiunea radio pe care o moderează. 'Colegiul director al CNCD recomandă tuturor jurnaliştilor să promoveze principiul egalităţii şi nediscriminării şi a respectului demnităţii umane', se mai arată în comunicatul citat.

Potrivit comunicatului, hotărârea motivată va fi comunicată părţilor, în termen legal, şi este supusă căii de atac la instanţa de contencios-administrativ. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel