Mihaela Rădulescu, umilită în Occident, când a cumpărat străchini

Mihaela Rădulescu povestește, într-o postare pe blogul personal, cum a fost umilită în străinătate, doar pentru faptul că este româncă. 

„Am intrat într-un magazin de nimicuri, am găsit niște lucruri banale, artizanale, care s-ar potrivi în diverse colțuri ale noii mele case pe care încă o mai decorez. Am descoperit o etajeră ce părea de sute de ani, un ceas de perete pictat de mâna unui artist, niște vase de ceramică… Am plătit cu o filă de cec, după ce am prezentat paşaportul şi buletinul, căci aşa mi-a cerut vânzătoarea. Şi-a notat tacticos toate datele. Am plecat să aduc maşina mai aproape, căci împachetate erau multe şi grele. Am lăsat o prietenă în magazin, pe care vânzătoarea n-a observat-o şi care a auzit-o vorbind cu şefa ei despre faptul că o româncă a plătit cu o filă de cec 500 de euro", a scris, sâmbătă, Mihaela Rădulescu, sub titlul "Umilința de a fi român".

Vedeta povestește ulterior, cum cecul, "o banalitate în orice țară evoluată", nu i-a fost acceptat, din cauza neîncrederii vânzătoarelor față de faptul că este româncă: "Am mai scos hotărâtă și alte acte – permisul de conducere, cărțile de credit, dar….n-am fost lăsată să platesc. Un patron de magazin ce probabil are aceleași probleme ca toată lumea pe criza asta, a refuzat o plată de 500 de euro doar pentru că i-a fost frică de o înșelătorie venită din partea unei românce”, povestește Mihaela Rădulescu, precizând cum chiar ea a solicitat venirea poliției.

Mihaela Rădulescu, victimă a rasismului

„Mi se părea un caz clasic de rasism și discriminare odioase, cum probabil au parte mulți români cinstiți prin Europa. Am rugat poliția să verifice identitatea mea și să găsim o explicație și o rezolvare la situația absurdă. Vânzătoarea, chiar și de față cu poliția, a continuat să susțină că nu poate avea încredere că fila de cec e corectă!?! Cumpăram, precum v-am spus, străchini, etajere și ceasuri de perete din tablă, căni și alte prostioare pentru casă. Nimic nu avea cu adevărat o valoare reală, cel mai scump obiect fusese ceasul frumos pictat, care făcea vreo sută de euro. Presupunând ca aș fi fost o hoață și o falsificatoare de cărți de credit sau de carnete de cec, ce Doamne-iartă-mă, puteam să câștig din maldărul asta de obiecte din lemn și tablă?”, se întreabă contrariată vedeta TV.

Pașaportul românesc pare să conțină microbi periculoși

Incidentul nu a fost unul singular pentru Mihaela Rădulescu. O pățanie similară, dar care a reușit să o întristeze și mai rău, s-a petrecut în Zurich, Elveția, când a vrut să închirieze o mașină. "Paşaportul românesc părea să conţină nişte microbi periculoşi, cam aşa-l tineau între degete şi mi-l aruncau înapoi", povestește vedeta TV despre angajații ghişeelor firmelor de închiriat maşini.

Mihaela Rădulescu descrie ulterior cum s-a simțit când a aflat că firmele de închiriat mașini nu mai au voie să- servească pe români: "Inutil să vă mai spun cât mi-a cazut fața și cât m-am abținut să-mi țin lacrimile în colțul ochilor, ca Heidi. Ce faci într-o asemenea situație? Cui te plângi ?! Cine te ascultă?! Cum le dovedești că nu ești și tu unul dintre cei care fură mașini prin metode tot mai ingenioase?! Am respirat adânc și am decis să mă lupt cu ei", mărturisește Mihaela Rădulescu.

"Made în Europa"

Ea explică, în continuare, cum abia când a chemat "șefii, poliția" și a cerut asistență de la Ambasadă și și-a sunat avocatul, cei de la firmă au început să fie mai cooperanți. "Nu am mai apucat să sun la Ambasadă, a fost de ajuns să protestez civilizat, cu Poliția de față, care mi-a verificat și străbunii și…mi-au dat o mașină. Dar, dacă nu le știi limba, dacă n-ai răbdarea și tenacitatea pe care le-am avut eu, ce faaaaci ?! Pleci cu coada-ntre picioare și-ți juri că vei emigra obligatoriu, numai să scapi de umilința de a fi român?!…. Trist. Dureros. Made în Europa…”, conchide Mihaela Rădulescu.

Vedeta TV locuiește împreună cu fiul său, rezultat din căsătoria cu Elan Schwartzenberg, în Monaco.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel