Urmărește emisiunea live


EXCLUSIV  Medic chirurg: Anevrismul de aortă, tratat printr-o nouă tehnică. Externare în 3 zile

Prof.dr. Vlad Iliescu, șeful Clinicii de Chirurgie Cardiovasculară de la Institutul de Boli Cardiovasculare C.C. Iliescu a dezvăluit, la emisiunea Academia de Sănătate, o nouă tehnică, disponibilă în România, de tratament a anevrismelor de aortă fără a mai fi nevoie de intervenție chirurgicală clasică.

Un nou program derulat la Institutul de Boli Cardiovasculare C.C. Iliescu a făcut posibilă tratarea anevrismului de aortă printr-o tehnică nouă. "În acest sens, la un moment dat, am dezvoltat un program de tratament, să spunem mai puțin invaziv, al anevrismelor de aortă, fie abdominală, fie toracică. Pe românește, anevrismul, în loc să fie operat prin chirurgie deschisă, se intră prin vas și se pune proteza pe dinăuntru. 

Unul dintre cele trei programe pe care le-am luat cu finanțare de la Casa Națională de Asigurări de Sănătate este acesta de endoproteze. Așadar, pacientul vine și în loc să fie operat prin chirurgie deschisă, se introduce această proteză, în urma anevrismului. Este o procedură mult mai puțin traumatizantă pentru pacient, mult mai puțin riscantă și cu rezultate foarte bune. Sigur, este o procedură care costă de aprximativ zece ori mai mult decât procesura clasică, dar și costurile procedurilor clasice la noi sunt mult subestimate", a declarat Prof.dr. Vlad Iliescu, șeful Clinicii de Chirurgie Cardiovasculară de la Institutul de Boli Cardiovasculare C.C. Iliescu, în cadrul emisiunii Academia de Sănătate.

Eficient și pentru cei care nu suportă o operație clasică

Prof. Dr. Vlad Iliescu este optimist și speră ca în viitor să existe finanțare pentru un număr mai mare de astfel de proteze. "Anual punem, din păcate, de cât avem finanțare. Am pus cam 10-20 de proteze anual, dar sperăm ca pe viitor să putem pune mai multe pentru că uneori ele fac o diferență semnificativă. Am avut cazuri venite în urgență cu anevrism de aortă toracică. Un anevrism este o boalfă, ca la cauciuc, la care există riscul de a se rupe sau de a se fisura. Și spre deosebire de chirurgia deschisă, am intrat în arterele piciorului, am deschis proteza respectivă și după aceea pacientul, în trei zile, a plecat acasă cu un traumatism minim. (...) Este eficient pentru cazurile dificile și cu atât mai mult cu cât un pacient nu poate suporta o operație clasică din diverse motive", a mai spus șeful Clinicii de Chirurgie Cardiovasculară de la șeful Clinicii de Chirurgie Cardiovasculară de la Institutul de Boli Cardiovasculare C.C. Iliescu.

[citeste si] 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel