EXCLUSIV  Matthew McConaughey, un actor de Oscar în ,,Goana după aur”

Câştigătorul Premiului Oscar pentru rolul său din Dallas Buyers ClubMatthew McConaughey a revenit de ieri pe marile ecrane, într-o nouă interpretare de excepţie, de această dată în filmul Goana după aur, cu titlul original Gold.

Film de aventuri şi poliţist, Goana după aur este regizat de Stephen Gaghan, câştigătorul Premiului Oscar pentru Syriana, pe un scenariu semnat de Gaghan, Patrick Massett şi John Zinman, avându-i în distribuţie pe Matthew McConaughey, Édgar Ramírez, Bryce Dallas Howard, Corey Stoll, Toby Kebbell, Craig T. Nelson, Stacy Keach şi Bruce Greenwood.

Bazată pe fapte adevărate, pelicula pare clasica poveste a visului American, redată în interpretarea lui Matthew McConaughey, care declară că rolul din acest film este preferatul său până acum: ,,E o combinaţie între The Wolf of Wall Street şi The Treasure of the Sierra Madre. Producţia este o ecranizare a scandalului din 1933 al societăţii Bre-X Minerals Ltd., fondată de David Walsh, când s-a presupus că în jungla indoneziană s-a găsit un zăcământ masiv de aur. Estimările filonului au crescut spectaculos în doi ani, acţiunile firmei ajungând la preţuri record şi o capitalizare de 4,4 miliarde de dolari americani, care ar corespunde astăzi sumei de 6,5 miliarde. Când s-a descoperit că era vorba, de fapt, de acoperirea cu pulbere de aur din partea Statului şi că totul era o fraudă, compania a intrat în faliment în 1997.

 

 

Desigur, din motive legale şi pentru a obţine doza de atractivitate necesară unui film, numele personajelor şi detaliile istoriei au fost schimbate.

Kenny Wells, eroul filmului, este un explorator al timpurilor moderne, visător şi necinstit, care aşteaptă cu disperare să se întoarcă roata norocului. Ameninţat de faliment, el face echipă cu un geolog, la fel de ghinionist ca şi el, pentru a da lovitura, pornind să caute aur într-o pădure virgină indoneziană.

Din jungla indoneziană până în inima tehnologizată a Americii, Matthew McConaughey îşi urmează visul spre bogăţie. Dacă li s-a părut greu să găsească preţiosul metal, să îl păstreze se dovedeşte a fi o misiune şi mai dificilă după multiplele peripluri pe Wall Street.  

Filmările care au început în iunie 2015 şi s-au realizat în principal la New York City, New Mexico şi în Thailanda, iar pelicula a fost lansată în 30 decembrie 2016 în Statele Unite şi pe plan mondial în luna ianuarie a acestui an. 

 

 

Filmul a primit o nominalizare la Golden Globe pentru cel mai bun cântec original.

Născut în Texas, actorul, producătorul, regizorul şi scenaristul american, Matthew McConaughey este unul dintre actorii foarte preţuiţi la Hollywood. A avut şansa să-l întâlnească în Austin pe directorul de casting şi producătorul Don Phillips, care l-a recomandat regizorului Richard Linklater. Acesta l-a lansat în filmul-cult Dazed and Confused (Generaţia rebelă). De atunci a apărut în peste 40 de filme care i-au adus mai mult de 1 miliard de dolari. A devenit apoi producător, regizor şi s-a implicat în acţiuni caritabile, legate de “rădăcinile” sale texane şi de filosofia jk livin.

După Generaţia rebelă, în care s-au remarcat şi Ben Affleck şi Milla Jovovich, Matthew McConaughey este considerat ca o tânără speranţă a cinema-ului american şi este distribuit de mari regizori, ca Steven Spielberg (Amistad), Robert Zemeckis (Contact) sau Ron Howard.

 

 

În anii 2000, plictisit să joace în comedii romantice, se orientează către filme mai riscate şi primeşte numeroase critici pozitive pentru compoziţiile: Bernie, Magic Mike, Killer Joe, Mud sau Lupul de pe Wall Street.

După 2011, incredibila renaştere a actorului îi aduce numele de  McConaissance. 

În 2014 a obţinut un Premiu Oscar, un Golden Globe, un Screen Actors Guild Award şi Gotham Award for Best Actor, dar şi Desert Palm Achievement Actor Award la Palm Springs Film Festival, pentru interpretarea rolului Ron Woodruff din pelicula Dallas Buyers Club.

A jucat şi în serialul dramatic HBO, True Detective, alături de Woody Harrelson. Producţia a fost întâmpinată cu cronici excelente, iar rolul i-a adus un Premiu pentru cel mai bun actor al criticilor şi o nominalizare la Premiile Emmi, iar revista Time îl include în lista celor 100 cele mai influente personalităţi din lume.  A putut fi văzut, alături de Anne Hathaway, Jessica Chastain şi Michael Caine şi în Interstellar, regizat de Christopher Nolan.

Filmul Goana după aur este distribuit de Freeman Entertainment.

 

 

 

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel