MĂȘTI OBLIGATORII. Orban, anunț pentru oamenii care n-au bani de așa ceva

Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

Premierul României, Ludovic Orban, a vorbit despre măștile obligatorii de la 15 mai, la Institutul Cantacuzino.

Premierul României, Ludovic Orban, a vorbit despre măștile obligatorii de la 15 mai, la Institutul Cantacuzino.

„Am discutat această chestiune de o săptămână, privitor la purtarea măștii. Purtarea măștii în spații închise este foarte utilă fiindcă împiedică transmiterea de particule și reduce posibilitatea de infectare în mijloace de transport în comun, în spații închise, în birouri, în spații comerciale.

Știți că preocuparea noastră de la începutul epidemiei a fost să susținem producători români care să introducă în fabricație astfel de măști. Este vorba de măștile cunoscute ca măști chirurgicale. Avem deja instalate utilaje noi care au o capacitate mare de producere. Facem inventarierea companiilor care au primit acordul. Am luat decizia ca la Ministerul Apărării să se facă certificarea producătorilor de astfel de echipamente, știți că lucrurile mergeau foarte greu. Vom încerca să asigurăm capacitatea deplină", a spus premierul.

Soluția pentru persoanele defavorizate

Pentru persoane să spun vulnerabile, care sunt sub incidența legii privind venitul minim garantat, vom încerca să găsim o formulă prin care să distribuim aceste măști nu contra cost", a explicat premierul.

Întrebat de un reporter despre milionul de măști produse zilnic în România despre care a vorbit ministrul Economiei, Orban a spus: „Dacă domnul ministru al Economiei a spus, înseamnă că așa e. Eu sper să creștem această capacitate".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel