EXCLUSIV  MARELE PLAN:Transilvania, independentă! Restul, România Federală

Astazi nici macar nu se mai pune problema in termenii clasici ai revizionismului maghiar sau ambitiilor Rusiei.

Este mai degraba o noua intelegere pe deasupra capetelor noastre intre tari din Occident si "traditionalii" doritori de rupere a unui stat mare cum este Romania in Europa. 

Scenariul ar arata asa: formarea unui nou stat independent Transilvania pe baza multietnicitatii, a faptului ca furnizeza peste 50 la suta din PIB si a unei afilieri cultivate intens fata de spatiul germanic, care evident nu se limiteaza la Germania. O astfel de noua Republica ceruta de cetatenii "transilvaneni" ar rupe forta si puterea Romaniei de azi si ar usura substantial misiunea de distrugere a unui stat ce se incapataneaza sa ramana UNITAR, NATIONAL si INDIVIZIBIL.

Informații acumulate în timp, de la centrele de putere

Am lansat in ultimii ani mai multe ipoteze despre escaladarea tensiunilor dintre marile puteri, unele fiind considerate la vremea respectiva ireale sau apocaliptice ... si din pacate in mare parte devin tot mai mult o realitate.

Scenariul pe care il prezint are la baza informatii acumulate in timp din toate mediile posibile interne si externe. M-am hotarat sa fac public acest plan deoarece observ tot mai multi pasi spre indeplinirea sa, iar actiunile de punere in aplicare au devenit aproape evidente si "transparente" ...

Acest scenariu a existat in diverse etape ale istoriei de 98 ani a Romaniei ca stat unitar, insa niciodata nu a avut un sprijin tacit sau activ atat de larg precum astazi.

Nemultumirea Ungariei, a Austriei si a Rusiei de-a lungul timpului fata de Actul Unirii de la 1 Decembrie 1918 erau firesti, nemaiavand teritorii importante de "muls" pentru economiile lor. Ne-am obisnuit asadar cu frustrarile celor ce au "rupt" din trupul tarii de-a lungul timpului, insa azi nu mai vorbim numai de ei ...

Romania trece prin cea mai grea incercare pentru menținerea statului unitar roman. Unitatea, caracterul national si indivizibilitatea Romaniei sunt cuvintele din Constitutia Romaniei ce ard ca ceara fierbinte mainile unora dintre conationalii nostrii si nu numai atunci cand o ating.

Strategia dezmembrării: investiții limitate la Transilvania și dezinformare

In acelasi timp, probabil ca este doar o coincidenta aruncarea majoritatii investitiilor din spatiul germanic in Transilvania si aproape nimic in restul Romaniei. In situatia aceasta, nu este evident ca avem o contributie la PIB mai mare din aceasta zona? Ba da! Dar exact acesta este argumentul: investim in Transilvania pt ca la un moment dat (cum se intampla deja) cetatenii romani de acolo sa isi doreasca ruperea de trupul tarii ...

Pentru a pune acest plan in aplicare este suficient sa vedem germenii unei revolte tacite, dar atent cultivate de inraire a transilvanenilor fata de "miticii" de la Bucuresti, cate nu sunt in stare sa imparta "echitabil" bogatia pe care o trimit inspre capitala.

Sunt posturi radio si tv in Transilvania cu cetateni romani, dar cu surse de finantare neclare, care vorbesc tot mai dur despre nevoia de "autoguvernare" a Transilvaniei.

 Daca la acestea adaugam atitudinea uluitoare a Germaniei in cadrul negocierilot privind Transnistria, in care au acelasi punct de vedere cu Rusia referitor la recunoasterea de catre Chisinsu a independentei Transnistriei, este simplu sa intelegem ca exista un troc prin care aceasta zona a Europei este "data la schimb" pentru a nu fi ridicate pretentii fata de zonele unora dintre marile puteri sau cine stie, de exemplu solicitarea, asa din senin in ultimii ani, a Germaniei de despagubiri substantiale pentru crimele si razboiul ce aproape a ras Rusia de pe harta ...

In tot acest context, o Romanie divizata este in beneficiul tuturor: a vecinilor (mult mai mici decat Romania), a Rusiei revansarde, dar si tarilor din spatiul Germanic, care nu au nevoie in Europa de state mari si puternice care sa incurce socotelile "greilor" europeni.

 Federalizarea, pasul doi

Mergand mai departe, acest plan nu include doar crearea unei Republici Independente Transilvanene, dar si o FEDERALIZARE a restului Romaniei, nu inainte de a rupe - daca este posibil - si Moldova din Romania cu Basarabia pentru o noua Republica Independenta "Europeana" ... Cu sau fara ruperea Moldovei, planul include federalizarea restului tarii si disparitia caracterului national al statului roman.

 O Romanie formata din 5 republici guvernate si administrate regional reprezinta ultimul act pentru "desavarsirea" ambitiilor, frustrarilor si intereselor diversilor actori regionali sau globali in raport cu Romania. Cele 3 state federale ar fi: Moldova (daca nu este alipita Basarabiei), Dobrogea, Oltenia si Muntenia intr-un singur stat.

 Uitandu-ma acum cativa ani la un post de televiziune local din Cluj-Napoca, un roman de al nostru vorbea despre Actul Marii Uniri si trecerea Carpatilor de catre trupele romanesti ca despre primul moment in care in Transilvania a inceput sa se simta "mirosul de picioare murdare". Ei bine acest gen de comentarii nu este rar la unele posturi media din zona intr-o forma mult mai eleganta - evident - despre cheltuirea resurselor si incapacitatea de administrare a Transilvaniei de la Bucuresti. Unii se viseaza deja guvernatori sau chiar Presedinti ai acestei republici, iar momitul tradatorilor cu functii putere si bani nu este nimic nou in istorie.

Nevoia de protectorat străin 

Un alt segment al planului vizeaza demonstrarea unei incapacitati a Romaniei de a se autoadministra fiind astfel nevoie de un "proctectorat" al unora dintre marile puteri. Eliminarea oricarei forme de leeadership politic, administrativ, economic, dar mai ales cultural si crearea unui haos bine organizat, vor reprezenta un alt argument pentru ca romanii sa accepte mai usor "viitorul".

 Eliminarea romanismului, a culturii sau distrugerea istoriei si invatamantului, cumpararea cvasi a totalitatii capitalului romanesc, impunerea in funcții de decizie a unor vasali ai multinationalelor din tarile - care isi doresc o Romanie rupta, slaba si docila - sunt alte cateva elemente ce sunt in plina desfasurare si este suficient sa consultați: topul CCIR privind primele 10000 de companii si structura actionariatului (in special in Transilvania), manualele de istorie sau limba romana - care  nu au nimic in comun cu istoria reala si identitatea noastra, ba chiar denumirea acestora sugereaza ca nu mai este nevoie sa fim romani ci: sa comunicam in stiintele comunicarii de exemplu ...

 Distrugerea instituțiilor de Apărare

Ultimul act al acestui plan bine chibzuit este invrajbirea sau distrugerea institutiilor care au tinut statul roman in granitele sale pana acum, respectiv, serviciile de informatii, armata, parchetul si justitia.

Faptul ca exista acest PLAN nu inseamna ca ROMANII de peste tot se vor fi resemnat, precum baciul mioritic sa li se ia tara, ci dimpotriva este datoria noastra sa reactionam, sa fim uniti, sa ne intarim statul si cultura. Cu totii iubim acest pamant si fara excese nationaliste putem tine piept. Trebuie doar sa ii tinem pe liderii nostii aproape de patrie, prin mijloace democratice si sa respingem orice exces al celor care vor folosi pretexte pentru a face pe plac "stapanilor lor".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play
DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel