Manifestație pentru apărarea dreptului la avort, la Festivalul de Film de la Cannes

O manifestaţie pentru apărarea dreptului la avort la care vor participa şi personalităţi din industria filmului este programată să aibă loc sâmbătă după-amiază la Festivalul de Film de la Cannes, unde va fi prezentat un documentar ("Que sea ley") despre mobilizarea pro-avort a femeilor din Argentina, relatează AFP.

Manifestaţia la care participă personalităţi precum Charlotte Gainsbourg, Julie Gayet, Rossi de Palma, Zabou Breitmann, Claire Denis şi Eric Caravaca, activiste ale organizaţiilor de planning familial, ale Fundaţiei Femeilor şi alte persoane urmează să aibă loc la Palatul Festivalurilor de la Cannes în jurul orei 16:30.

Ele vor purta o eşarfă verde, emblema luptei pentru legalizarea avortului din 2018 din Argentina.

Iniţiativa are loc în plină ofensivă a statelor conservatoare din SUA împotriva avortului. Alabama a interzis avortul chiar şi în caz de viol sau incest, adoptând cea mai strictă lege împotriva avortului din Statele Unite.

La rândul său, Senatul statului Missouri a aprobat o lege prin care aproape toate cazurile de întrerupere de sarcină devin ilegale. Dacă noua legea intră în vigoare, avorturile în cazurile sarcinilor care depăşesc 8 săptămâni ar deveni interzise în cele mai multe cazuri.

Pentru filmul său "Que sea ley", argentinianul Juan Solanas a călătorit timp de opt luni în Argentina, pentru a strânge mărturii ale femeilor din cele mai îndepărtate provincii din ţară.

Mobilizările femeilor pe străzile din Buenos Aires au luat o amploare fără precedent în 2017 şi 2018. Cea mai importantă a fost cea din faţa Parlamentului, în timpul examinării proiectului de lege privind legalizarea avortului de către cele două camere. În cele din urmă, legea a fost adoptată de Camera Deputaţilor, însă a fost respinsă de Senat.

Vezi și: Staruri şi un film cu zombie lansează marţi seară cea de-a 72-a ediţie a Festivalului de Film de la Cannes

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel