EXCLUSIV  Managerul de la Floreasca, dat jos printr-o metodă securistă

Doctorul Sorin Păun, cunoscut în ultimele zile ca „Managerul de la Floreasca” și-a dat demisia. Nimeni nu știe cu exactitate ce s-a întâmplat și ce stă cu adevărat în spatele balcanicului conflict care s-a iscat pe platforma medicală. 

Se pare că Păun nu a vrut să semneze pentru diverse achiziții impuse de minister, a căror proveniență și costuri exorbitante, băteau la ochi. Adevărul este că sunt multe cazuri de manageri de spitale în țară, care după scandalul Hexi Pharma sunt ezitanți în a mai cumpăra ceva.

În zilele noastre, când DNA te ia și pentru o aspirină, este greu să mai accepți o funcție de manager, darămite să semnezi ca primarul, pentru achiziții scumpe și în multe situații (nu știu dacă e cazul acum!) inutile. Orice achiziție negândită, devine apoi argument penal în favoarea înlăturării celui care este ordonator de credite și apoi a stigmatizării sale om. Hotărât lucru că trăim vremuri vicioase și suspicioase, în care nimeni nu lasă pe nimeni să facă nimic și în care toată lumea suspectează pe toată lumea, ca în bancul cu românii care se trăgeau singuri în cazan, fără să fie nevoie de draci.

(...)

Metoda "discreditarea"

Dacă au văzut că nu reușesc să îl „dovedească" pe Sorin Păun cu presiuni, prin intermediul unor cadre medicale cărora le-au speculat probabil reale nemulțumiri, s-a trecut la o metoda de tip securist, numită „discreditare". Aceasta nu dă greș niciodată. Cineva l-a înregistrat pe doctor înjurând, mai mult ca pentru el, în timpul unei operații și au distribuit în mediul virtual vorbele celui care tocmai atunci salva o viață. La data înjurăturii, chirurgul Sorin Păun, unul dintre cei mai buni și experimentați chirurgi ai spitalului Floreasca, se afla de șapte ore într-o operație de cancer rectal. Pacienta, care aflată în stare de inconștiență, n-a avut cum să se simtă lezată, s-a bucurat probabil pentru faptul că i-a fost salvată viața. Mai culpabil decât Păun a fost cel care a introdus în blocul operator un dispozitiv de înregistrare pentru a-și atinge un obiectiv, încălcând toate regulamentele, atât în litera, cât și în spiritul lor. 

(...)

Nota redacției - Textul reprezintă opinia autorului

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel