MAE, atenționare de călătorie în Suedia, Franța, Bulgaria

MAE a transmis, luni, trei atenționări de călătorie. 

Atenționare de călătorie în Bulgaria: Cod Galben de ninsori în 15 regiuni

Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în Bulgaria că, în conformitate cu datele transmise de Institutul bulgar de Meteorologie și Hidrologie, în perioada 15-16 ianuarie 2018, 15 regiuni: Vidin, Montana, Vrața, Pleven, Veliko Târnovo, Gabrovo, Loveci, Sofia Regiune, Sofia, Pernik, Kiustendil, Blagoevgrad, Pazardjik, Smolian și Plovdiv, sunt sub cod galben de ninsori. Stratul de zăpadă care se va forma va fi între 5 și 20 cm. Se recomandă urmărirea situației din zonele respective, iar șoferii să conducă preventiv, să respecte strict semnalizarea rutieră montată temporar și indicațiile/semnele organelor de control aflate la fața locului. Pe perioada instituirii codului de atenționare meteorologică este posibil ca unele categorii de drumuri care traversează aceste regiuni să fie închise circulației rutiere.

Atenționare de călătorie în Suedia – coduri de furtună, vânt extrem de puternic și averse de zăpadă

Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau intenţionează să călătorească pe teritoriul Regatului Suediei că, în conformitate cu datele prezentate de Institutul Metereologic și Hidrologic local, pentru regiunile muntoase Norra Lapplandsfjällen și Jämtlandsfjällen s-a emis cod protocaliu de furtună, cu vânt extrem de puternic și averse de zăpadă.

Alte regiuni afectate de fenomene meteo severe, la nivel de cod galben, sunt: Dalarna, Värmland, Västra Götaland și sudul Suediei.

Perioada de atenționare este pentru perioada 15 - 16 ianuarie 2018, recomandându-se suplimentar atenție la informările autorităților suedeze și pentru perioada ulterioară.

Atenționare de călătorie în Franța - epidemie de gripă

Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români care se află, tranzitează sau doresc să călătorească pe teritoriul Republicii Franceze că, în conformitate cu datele transmise de autoritățile locale franceze, până la sfârșitul lunii ianuarie 2018 va fi menținută starea de alertă pentru epidemie de gripă, pe tot teritoriul francez. Epidemia de gripă a făcut victime, în special, în rândul persoanelor cu vârste cuprinse între 15 și 64 ani. Au fost înregistrate un număr de aproximativ 12.000 persoane care s-au prezentat la serviciul de urgențe pe întreg teritoriul Franței. Autoritățile locale consideră că vârful endemic nu a fost încă atins, dar, pe întreg teritoriul Franței, spitalele sunt deja saturate.

Se recomandă vaccinarea anti-gripală sezonieră, cu prioritate a grupelor la risc de complicații cauzate de gripă, conform recomandărilor Organizației Mondiale a Sănătății, grupe menționate și în materialul informativ postat pe site-ul http://www.cnscbt.ro/index.php/informatii-utile.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel