Luxemburg. Participare românească la Festivalul de film CinEast

În seara de 14 octombrie 2023, în cadrul celei de-a 16-a ediţii a Festivalului cinematografic CinÉast, a avut loc, la Cinema Utopia, avanpremiera filmului ”Nu aștepta prea mult de la sfârșitul lumii”, în regia lui Radu Jude.

 

„Printre numeroșii cinefili prezenți la proiecție s-au numărat și ambasadorul României la Luxemburg, Livia Rusu, directorul Institutului Cultural Român de la Bruxelles, Corina Panaitopol, precum și François Bausch, vice-premierul luxemburghez, ministru al apărării și ministru al mobilității și lucrărilor publice. Vizionarea a fost urmată de o dezbatere moderată de Radek Lipka, directorul  Festivalului CinÉast, în care pasionații de film au dialogat cu producătorul român Ada Solomon și cu producătorul și actorul luxemburghez Paul Thiltges.

Reamintim faptul că filmul lui Radu Jude, co-producție România-Luxemburg-Croația-Franța, a primit Premiul Special al Juriului la Festivalul de Film de la Locarno din acest an.  Premiera în România este așteptată pentru 27 octombrie 2023, astfel încât iubitorii de film din Luxemburg au avut oportunitatea unei vizionări speciale.

Felicitări tuturor celor implicați în realizarea filmului, sperăm ca traseul internațional al acestuia să fie cel așteptat și binemeritat!”, arată un comunicat al Ambasadei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel