Lewis Hamilton speră să conducă noile monoposturi în 2021

Pilotul britanic Lewis Hamilton, care ar putea deveni, duminică, campion mondial de Formula 1 pentru a şasea oară, cu ocazia Grand Prix-ului SUA de la Austin, a afirmat că va conduce cu certitudine noile monoposturi al căror regulament tehnic a fost prezentat joi, informează AFP.

"Voi continua, sigur. Apreciez întotdeauna noile provocări, iar această echipă a demonstrat că este cea mai pregătită şi în cea mai bună poziţie pentru a reacţiona la schimbări", a precizat pilotul team-ului Mercedes.

"Maşinile vor fi mai lente, dar va fi o perioadă interesantă. Intenţia mea este să continui, iar anul viitor voi începe să mă gândesc la 2021 şi să devin un pionier al acestei ere", a declarat Hamilton într-o conferinţă de presă.

Campionul britanic, în vârstă de 34 de ani, a indicat că decizia de a continua sau nu în Formula 1 va depinde de aceste noi reguli, care ar trebui să facă mai interesante cursele, aducând în acelaşi timp schimbări tehnice care să permită monoposturilor de Formula 1 să se depăşească mai uşor.

Hamilton a adăugat, totodată, că nu a avut timpul necesar să citească noile reguli în detaliu, dar a reamintit că piloţii au fost consultaţi atunci când s-au conceput aceste reguli.

Cu şase titluri mondiale, Hamilton îl va depăşi pe legendarul Juan Manuel Fangio, care a cucerit cinci titluri în anii '50, şi se va apropia de Michael Schumacher, care are 7 titluri câştigate între 1990 şi 2000.

Responsabilii Formulei 1 au prezentat, joi, principalele măsuri ale noului regulament ce va intra în vigoare din anul 2021. Printre acestea se află şi modificări la partea de aerodinamicitate, care vor face monoposturile mai lente cu 3 până la 3,5 secunde.
AGERPRES

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel