LEGEA PENSIILOR, decizie în Camera Deputaților

Comisiile reunite juridică și de muncă ale Camerei Deputaților au dat astăzi raportul cu privire la Legea Pensiilor. 

Legea pensiilor a fost reexaminată după decizia de neconstituționalitate a CCR. Raportul este unul de adoptare. Legea a fost pusă în acord cu decizia CCR și urmează să fie votată miercuri în plen. 

Secretarul Biroului permanent al Camerei Deputaților Lia Olguța Vasilescu a precizat, după ședința comisiilor de specialitate, că au fost efectuate "clarificări" în ceea ce privește plata asigurării sociale de către angajator și, de asemenea, o corelare cu altă lege pentru pensiile de invaliditate, notează Mediafax. 

"Curtea a cerut la trei paragrafe să fie niște clarificări, mai precis cine este obligat să plătească dările către stat pentru bugetul asigurărilor sociale și acolo s-a făcut precizarea că deși trebuie să le plătească angajatul, cel care le colectează și le distribuie mai departe este angajatorul. A fost o corelare pentru pensiile de invaliditate în mod normal ar trebui să venim cu o lege privind indemnizația socială minimă care ar avantaja persoanele care au în prezent pensie de invaliditate, dar pentru că așa a solicitat CCR ca să fie foarte clar am operat și aceste modificări", a afirmat Olguța Vasilescu.

Fostul ministru al Muncii a mai spus că nu mai sunt modificări la actul normativ care ar putea fi susținute în plenul Camerei Deputaților de miercuri.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel