LEGEA PENSIILOR, decizie în Camera Deputaților

Roxana Neagu / 25 iun 2019 / 13:00 Salveaza PDF Comentarii
Pensii
Pensii

Comisiile reunite juridică și de muncă ale Camerei Deputaților au dat astăzi raportul cu privire la Legea Pensiilor. 

Legea pensiilor a fost reexaminată după decizia de neconstituționalitate a CCR. Raportul este unul de adoptare. Legea a fost pusă în acord cu decizia CCR și urmează să fie votată miercuri în plen. 

Secretarul Biroului permanent al Camerei Deputaților Lia Olguța Vasilescu a precizat, după ședința comisiilor de specialitate, că au fost efectuate "clarificări" în ceea ce privește plata asigurării sociale de către angajator și, de asemenea, o corelare cu altă lege pentru pensiile de invaliditate, notează Mediafax. 

"Curtea a cerut la trei paragrafe să fie niște clarificări, mai precis cine este obligat să plătească dările către stat pentru bugetul asigurărilor sociale și acolo s-a făcut precizarea că deși trebuie să le plătească angajatul, cel care le colectează și le distribuie mai departe este angajatorul. A fost o corelare pentru pensiile de invaliditate în mod normal ar trebui să venim cu o lege privind indemnizația socială minimă care ar avantaja persoanele care au în prezent pensie de invaliditate, dar pentru că așa a solicitat CCR ca să fie foarte clar am operat și aceste modificări", a afirmat Olguța Vasilescu.

Fostul ministru al Muncii a mai spus că nu mai sunt modificări la actul normativ care ar putea fi susținute în plenul Camerei Deputaților de miercuri.

Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2020 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.27