Legea pensiilor a fost votată în Senat/UPDATE

Foto cu rol ilustrativ: Pixabay
Foto cu rol ilustrativ: Pixabay

Legea pensiilor a trecut de comisie.

Update 20.37: Senatul a adoptat, marţi, proiectul de lege al Guvernului privind sistemul public de pensii, conform căruia pensiile celor peste 4,7 milioane de beneficiari urmează să fie recalculate după o nouă formulă.

Majoritatea amendamentelor adoptate de Senat au fost ale grupurilor PNL şi PSD.

Proiectul va fi dezbătut de Camera Deputaţilor, for decizional în acest caz.

Update 19.51: Rezultatul votului, conform surselor B1 TV: 85 ”pentru”, 6 ”împotrivă”, 19 s-au abținut.

Update 19.45: Proiectul legii pensiilor a fost votat în Senat.

Update: Comisiile de muncă şi de buget-finanţe ale Senatului au adoptat, marţi, raport de admitere cu amendamente pentru proiectul de lege al ?Guvernului privind sistemul public de pensii, conform căruia pensiile celor peste 4,7 milioane de beneficiari urmează să fie recalculate după o nouă formulă.

S-au înregistrat 18 voturi ”pentru”, unul ”împotrivă” şi opt abţineri.

Dintre cele peste 100 amendamente depuse, au fost însuşite aproximativ o treime, propuse de senatori PNL şi PSD. Amendamentele senatorilor din Opoziţie au fost respinse.

Preşedinţii Comisiilor de muncă şi de buget ale Senatului, Ion Rotaru şi, respectiv, Nicolae Neagu, au susţinut că proiectul legii pensiilor aduce ”echitate”.

Potrivit senatorului PSD Ion Rotaru, fiecare articol în parte al proiectului a fost discutat cu Banca Mondială şi Comisia Europeană.

Senatorul USR Irineu Darău şi-a exprimat nemulţumirea pentru graba dezbaterii proiectului şi a acuzat parlamentarii puterii de ”dictatură” în Legislativ.

Proiectul urmează să intre, marţi, de la ora 17,00, în dezbaterea plenului Senatului, ca prim for legislativ sesizat, conform Agerpres.

Știrea inițială: Conform informațiilor pe surse ale postului de televiziune B1 TV, legea pensiilor a trecut de comisie și urmează să ajungă în Senat.

Amintim că luni seară, în urma ședinței coaliției de guvernare, cei doi lideri Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă au anunțat consensul pe legea pensiilor. Anterior, ministrul liberal de Finanțe a declarat că nu sunt bani pentru a crește pensiile în proporția specificată de PSD. În cele din urmă, se pare că legea va trece în forma social-democraților. 

Citește aici mai mult: PSD și PNL au căzut la pace. S-a încheiat ședința coaliției: răsturnare de situație pe pensii

Astfel, în 2024, vor crește pensiile de două ori dacă proiectul ajunge să fie promulgat în forma actuală, o dată în ianuarie cu 13,8%, o dată în septembrie, în urma recalculării. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel