Legea defăimării, vot final în Camera Deputaților

Legea defăimării urmează să primească, miercuri,  votul final în Parlament. După ce a fost criticat intens de societate, dar chiar şi de Ambasada SUA la Bucureşti, proiectul lui Liviu Drangea a fost modificat radical în comisiile de specialitate.

Dezbaterile din plen privind reluarea votului au fost incheiate dupa ce PNL si UDMR au amenintat ca parasesc sala, iar Liviu Dragnea a solicitat sa se constate ca legea a picat si a anuntat ca o va depune din nou pentru reluarea intregului proces legislativ.

Presedintele de sedinta Florin Iordache a anuntat ca a fost respinsa dupa ce deputatul UDMR Marton Arpad si liderul grupului PNL Eugen Nicolaescu au semnalat faptul ca voturile 'pentru' nu au reprezentat jumatate plus unu din numarul deputatilor prezenti.

Știrea inițială:

Comisiile juridică şi pentru drepturile omului de la Camera Deputaţilor au eliminat, luni, toate articolele referitoare la defăimare, incitare la ură şi discriminare socială, precum şi amenzile prevăzute în proiectul de lege iniţiat de Liviu Dragnea.

Proiectul a primit şi un alt titlu - proiectul legii privind asigurarea toleranţei faţă de diferenţele de grup. Membrii celor două comisii au decis eliminarea definiţiei defăimării, dar şi eliminarea sintagmelor 'apartenenţă politică' şi 'avere' din text.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel