Laura Lavric a cântat în memoria Floricăi Ungur. "Este special pentru tine, Florica! Să fii fericită între îngeri"

Laura Lavric a cântat în memoria Floricăi Ungur. "Este special pentru tine, Florica! Să fii fericită între îngeri" / Foto: Facebook Laura Lavric
Laura Lavric a cântat în memoria Floricăi Ungur. "Este special pentru tine, Florica! Să fii fericită între îngeri" / Foto: Facebook Laura Lavric

Laura Lavric a cântat "Bate vânt de la Orade'" în memoria Floricăi Ungur, în festivalul dedicat regretatei artiste.

Laura Lavric a interpretat marţi seară, pe scena Teatrului de stat din Oradea, celebra melodie a interpretei Florica Ungur, "Bate vânt de la Orade'", în prima ediţie a festivalului-concurs dedicat regretatei soliste bihorene, relatează Agerpres. Interpreta a fost ulterior îndelung aplaudată de spectatori.

"Este special pentru tine, Florica! Să fii fericită între îngeri şi să ştii că noi te preţuim şi îţi mulţumim pentru zestrea folclorică pe care ne-ai lăsat-o şi de care ne bucurăm cu toţii!", a spus apoi Laura Lavric.

"Asta înseamnă să fii generos. Să dai bucăţi din sufletul tău pentru colegi, pentru public, pentru oameni," a intervenit prezentatoarea Iuliana Tudor.

Laura Lavric: Toţi vor să primească nota 10, să ia trofeul, dar unii trebuie să şi piardă



Laura Lavric a apreciat în mod deosebit iniţiativa acestui festival, a mulţumit organizatorilor pentru invitaţie şi a subliniat valoarea orchestrei condusă de profesorul Liviu Buţiu. Ea a mărturisit că îi va fi foarte dificil să departajeze, ca membru în juriu, tinerii interpreţi, deoarece "toţi au cântat extraordinar".

"Toţi vor să primească nota 10, să ia trofeul, dar unii trebuie să şi piardă. Dar eu le-am spus astăzi: Nu disperaţi! Eu, când m-am angajat prima dată, înainte de a merge la 'Dialog la distanţă', aveam vreo 15 ani, m-am dus să cânt la 'Ciprian Porumbescu', mi-au spus că nu sunt bună. Dar le-am dovedit io pe urmă", a spus îndrăgita interpretă.

Un trio de succes



Voia bună a cuprins aproape imediat sala de spectacol, prin melodiile vesele ale Laurei Lavric, o interpretă care şi-a dedicat viaţa cântecelor sale. Un alt recital foarte apreciat a fost cel al interpretului Ionuţ Fulea, care i-a felicitat pe concurenţi, arătând că este important faptul că interpreţii care au concurat iubesc foarte mult "cântecul nostru tradiţional".

Un trio de tinere interprete de succes - Andrada Tulvan, Ioana Urs şi Violeta Gherman - au cântat câte o melodie din repertoriul Floricăi Ungur.

Spectacolul-concurs a început cu o suită de orchestră, moment aparte în memoria solistei bihorene, aşa cum s-a încheiat, tot cu o suită orchestrală, prima zi a festivalului.

17 tineri au intrat în concurs



În concurs au intrat 17 tineri talentaţi din ţară, dintre care opt bihoreni. Acompaniaţi de orchestra "Rapsodia bihoreană", dirijată de profesorul Liviu Buţiu, şi prezentaţi de Iuliana Tudor, concurenţii au avut de interpretat câte o doină şi un cântec de joc din zona folclorică pe care o reprezintă. Juriul de specialitate a fost prezidat de etnomuzicologul Elise Stan, realizator şi producător de emisiuni folclorice, şi alcătuit din personalităţi ale vieţii muzicale: Ionuţ Fulea, Marian Boboia, Florica Zaha, Florica Bradu, Laura Lavric şi Nicolae Furdui Iancu.

Gala laureaţilor va avea loc miercuri seară, pe aceeaşi scenă a teatrului orădean, urmând să fie acordate Marele Premiu, Premiul I, II şi III, trei menţiuni, Premiul de popularitate, Premiul special şi un premiu din partea Fundaţiei Florica Zaha. Festivalul-concurs naţional "Florica Ungur" este organizat de Centrul de Cultură al judeţului Bihor, condus de baritonul Florin Mariş-Hinsu.

Pe 8 iunie, interpreta de muzică populară şi profesoara de latină Florica Ungur ar fi împlinit 83 de ani, dar s-a stins din viaţă în anul 2011, la 72 de ani. Casa de cultură a municipiului îi poartă numele, atribuit de conducerea oraşului în semn de respect şi aducere aminte. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel