Lady Gaga se alătură celebrităţilor care condamnă legea anti-avort din Alabama

Lady Gaga s-a alăturat listei celebrităţilor care condamnă noua lege privind avortul adoptată de Senatul statului american Alabama, considerată cea mai severă lege anti-avort din SUA, relatează joi Press Association.

În pofida opoziţiei ferme a organizaţiilor pentru apărarea drepturilor femeilor, Senatul statului Alabama a adoptat proiectul de lege înainte ca acesta să fie semnat, în vederea promulgării, de guvernatoarea republicană Kay Ivey, cunoscută în general ca o oponentă fermă a avorturilor. Legea, care urmează să intre în vigoare la şase luni de la promulgare, nu prevede excepţii în caz de viol sau incest, ci doar în situaţia în care viaţa mamei este pusă în pericol sau este depistată o 'anomalie letală' a fătului. În orice altă situaţie, medicii care practică avorturi vor fi pasibili de pedepse cu închisoarea între 10 şi 99 de ani.

Legea din Alabama a declanşat o reacţie acerbă şi imediată din partea oponenţilor, cântăreaţa şi actriţa Lady Gaga numind-o o 'batjocură'. 'Este revoltător să interzici avortul în Alabama şi cu atât mai mult este odios în condiţiile în care le exclude pe cele care au fost violate sau sunt victime ale incestului, consensual sau nu', a scris cântăreaţa pe Twitter. 'Deci există o pedeapsă mai mare pentru medicii care efectuează aceste operaţii decât pentru violatori? Aceasta este o batjocură şi mă rog pentru toate aceste femei şi fete care suferă din cauza acestui sistem', a mai scris ea.

La rândul său, starul din serialul 'Friends', actriţa Courteney Cox, născută în capitala statului Alabama, s-a declarat 'îngrozită' de această lege. 'Iubesc Alabama şi sunt mândră să o numesc casa mea. Însă astăzi sunt îngrozită şi speriată. Nu putem regresa!', a mai spus Courteney Cox care le-a cerut fanilor să doneze pentru o organizaţie de caritate pro-avort.

Şi actriţa Reese Witherspoon, câştigătoare a premiului Oscar, a condamnat legi similiare adoptate în alte state americane. 'Sunt mai mult decât mâhnită din cauza adoptării noilor legi anti-avort în Alabama, Kentucky, Mississippi, Georgia şi Ohio. Este neconstituţional şi abuziv. Nu putem tolera acest atac împotriva drepturilor fundamentale ale femeilor', a scris actriţa pe Twitter.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel