Klaus Iohannis va depune jurământul pe 21 decembrie în fața Parlamentului

Conducerea Camerei Deputaţilor a hotărât, miercuri, că plenul reunit al Parlamentului se va reuni duminică, pe 21 decembrie, pentru depunerea jurământului de  preşedintele ales  Klaus Iohannis.

"Am stabilit programul de lucru şi am făcut o proiecţie şi privind programul de lucru peste două săptămâni. A rămas clar - pe data de 21 decembrie se va întruni plenul Parlamentului, reunit, pentru depunerea jurământului de către preşedintele României", a precizat, miercuri, secretarul Camerei, Marcel Ciolacu, după şedinţa Biroului Permanent al acestui for, informează Mediafax.

El a arătat că Biroul Permanent al Camerei nu a mai aşteptat punctul de vedere al Curţii Constituţionale, luând decizia privind data de 21 decembrie.

Întrebat dacă a fost primit un răspuns din partea Curţii Constituţionale, Ciolacu a răspuns: "Nu, dar hotărârea a fost luată oricum, că pe data de 21. Nu ştiu ce răspuns şi ce să mai aşteptăm, dar oricum noi am hotărât că pe data de 21 să fie plen reunit pentru depunerea jurământului".

Citește și: Augustin Zegrean: Când îi predă Traian Băsescu ștafeta lui Klaus Iohannis

"Categoric, pe data de 21, deputaţii şi senatorii vor fi în Parlament pentru depunerea jurământului de către noul preşedinte al României, Klaus Iohannis", a mai spus Ciolacu.

Klaus Iohannis, nu ar fi putut să depună jurământul pe data de 22 decembrie, în ziua de luni, deoarece mandatul lui Traian Băsescu s-ar încheia pe 21 decembrie la ora 24.00. Potrivit unor membri ai Birourilor Permanente ale celor două camere, propunerea formulată de departamentul tehnic a fost ca depunerea jurământului să aibă loc luni dimineaţa, pe 22 decembrie, de la ora 9.00.

Potrivit articolului 83 din Constituţie, "mandatul Preşedintelui României este de 5 ani şi se exercită de la data depunerii jurământului". Alineatul 2 al aceluiaşi articol menţionează: "Preşedintele României îşi exercită mandatul până la depunerea jurământului de Preşedintele nou-ales".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel