Klaus Iohannis: Nu voi coabita cu Victor Ponta

Klaus Iohannis spune că  în cazul în care va ajunge la Cotroceni nu va recurge la nici o „soluţie imorală" pentru a-l putea numi prim-ministru pe Cătălin Predoiu şi nici nu va încheia vreun pact de coabitare cu premierul Victor Ponta.

Întrebat de gândul, dacă va încerca o schimbare a actualei majorităţi PSD dacă va câştiga prezidenţialele pentru a impune un premier PNL-PDL, Klaus Iohannis a declarat că nu va propune niciodată o soluţie imorală, asta ca principiu.

Klaus Iohannis  a adăugat că, dacă va ajunge la Cotroceni, „această majoritate parlamentară de acum va ţine până cel târziu în 2016, când vom avea alegeri generale". „Orice alte soluţii sunt posibile şi sunt soluţii constituţionale pe care le voi propune şi soluţii morale care ţin de partidul nostru, de noul Partid Naţional Liberal. Este dorinţa noastră de a guverna România, este dorinţa mea declarată de a avea o guvernare pe 10 ani, nu am fuzionat partidele noastre doar pentru a câştiga alegerile prezidenţiale", a arătat el, la finalul primei acţiuni preelectorale de mobilizare a activului de partid PDL-PNL din judeţul Braşov, desfăşurate sâmbătă după-amiază la Rupea.

Citește și: Psihiatru: Ponta, mitoman politic. Iohannis, ori vorbește, ori pierde

În ceea ce priveşte un eventual pact de coabitare, Iohannis a precizat că probabil va fi „obligat" să accepte pentru o vreme „un guvern, cel care este acum în funcţiune".

„Însă pot să spun că la mine nu va exista nici un pact de coabitare, fiindcă o coabitare este un fel de troc politic, îi lipseşte esenţa unui bun compromis politic, care este transparenţa. Nici până în ziua de astăzi nu ne-a spus primul-ministru ce l-a determinat pe el să meargă la Cotroceni să semneze acel pact de coabitare. Ceea ce vreau eu este să arăt că se poate colabora chiar de pe poziţii doctrinare politice diferite şi voi dovedi acest lucru", a spus el.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel