Juriul Festivalului de la Cannes

Cei opt membri ai juriului
Cei opt membri ai juriului

A fost dezvăluită ieri lista membrilor Juriului prestigiosului Festival de la Cannes care se va desfăşura între 17 şi 28 mai şi al cărui maestru de ceremonii va fi Monica Belucci. 

Alături de celebrul regizor spaniol Pedro Almodóvar, care s-a declarat “onorat, recunoscător” şi nu a ascuns că are “trac” pentru misiunea de a fi Preşedintele Juriului, se află opt personalităţi cunoscute şi recunoscute ale celei de a şaptea arte.  

(w670) Pedro Almo

Pedro Almodovar

Pe covorul roşu vor putea fi văzuţi regizoarea germană Maren Ade, al cărei film Toni Erdmann a încântat presa anul trecut la Cannes, actriţa americană Jessica Chastain, actriţa chineză Fan Bingbing, franţuzoaica Agnès Jaoui, regizorul sud-corean Park Chan-wook, actorul american Will Smith, regizorul italian Paolo Sorrentino şi compozitorul francez Gabriel Yared. De remarcat că juriul cuprinde patru femei din cei nouă membri.

Anul acesta, prestigioasa recompensă cinematografică Palme d'Or va fi încrustată cu 167 de diamante pentru a celebra cei 70 de ani ai Festivalului de la Cannes. Este o premieră în istoria festivalului, după cum a anunţat Casa de bijuterii Chopard. Cele 118 grame de aur pur care compun statueta vor fi acoperite cu 167 de diamante dispuse, “asemenea prafului de stele pe frunze şi pe tijă”. Aurul este extras din Cordiliera Anzilor, cu respectarea mediului înconjurător şi a drepturilor sociale ale minerilor, iar diamantele provin de la un furnizor certificat de Jewellery Council, principala organizaţie internaţională care stabileşte normele etice.

Modelul a fost desenat în 1998 de Caroline Scheufele, co-prezident Chopard, Casă care oferă trofeul în valoare de 20.000 de euro în schimbul parteneriatului official.

Actor, producător şi muzician, americanul Will Smith, în vârstă de 48 de ani, distins de două ori cu Premiul Grammy şi nominalizat de două ori la Oscar, a jucat în superproducţii ca Independance Day, trilogia Men in Black şi I’am a Legend. Următorul film în care va apărea, Bright, va fi difuzat de Netflix.

 (w670)

Will Smith

Recompensat cu Oscar-ul pentru cel mai bun film străin, dar şi cu Premiul BAFTA şi Globul de Aur în 2014 pentru La grande bellezza, regizorul italian Paolo Sorrentino (46 de ani) este un obişnuit al Croisettei, unde a prezentat şapte din cele opt filme ale sale, de la Conséquences de l’amour în 2004 până la  Youth în 2015. Printre ele, Il Divo, portretul omului politic Giulio Andreotti, a obţinut Premiul Juriului în 2008.

(w670) Paolo Sorr

Paolo Sorrentino

În vârstă de 40 de ani, actriţa americană Jessica Chastain a fost remarcată în pelicule ca The Tree of Life de Terrence Malick, distins cu Palme d'Or în 2011, Zero Dark Thirty de Kathryn Bigelow sau Interstellar de Christopher Nolan, Des hommes sans loi, de John Hillcoat, prezentat la Cannes în 2012. Starul va fi pe afişul primului film în limba engleză al lui Xavier Dolan, The Death and Life of John F. Donovan. În 8 martie a fost lansat pe ecrane Miss Sloane, în care actriţa joacă sub bagheta regizorului John Madden. Fermecătoarea actriţă, care a fost nominalizată de două ori la Oscar, va aduce desigur o notă de eleganţă festivalului.

(w670) Jessica Ch

Jessica Chastain

Actriţa, scenarista şi regizoarea franceză Agnès Jaoui (52 de ani) a devenit celebră în Franţa graţie pieselor de teatru şi filmelor pe care le-a scris împreună cu actorul şi scenaristul Jean-Pierre Bacri. Recompensată cu patru Premii César pentru Le Goût des autres, ea a regizat şi Comme une image, Parlez-moi de la pluie şi Au bout du conte. Comme un image a fost recompensat cu Premiul pentru scenariu, la Cannes, în 2004.

(w670) Agnes Jaou

Agnes Jaoui

Germana Maren Ade (40 de ani) a fost aclamată în competiţia de la Cannes, anul trecut, cu cel de al treilea film al său, Toni Erdmann.

(w670) Maren Ade

Maren Ade

Regizorul sud-corean Park Chan-wook (53 de ani) este unul dintre cei mai importanţi reprezentanţi ai noului cinema sud-corean. Prezent anul trecut cu Mademoiselle, este şi el un obişnuit al competiţiei, răsplătit cu Grand Prix în 2004 pour Old Boy.

 (w670) Park Chan

Park Chan Wook

Compozitorul francez de origine libaneză Gabriel Yared (67 de ani) a semnat peste 100 de partituri pentru film, între care şi cele din 37°2 dimineaţa de Jean-Jacques Beineix, Pacientul englez şi Retour à Cold Mountain de Anthony Minghella. A colaborat, de-a lungul timpului, cu Jean-Luc Godard (Sauve qui peut la vie), Maïwenn (Le Bal des actrices), Robert Altman (Vincent et Théo) Michel Ocelot (Azur et Asmar). Yared a primit un César pentru L’amant de Jean-Jacques Annaud şi un Oscar pentru Pacientul englez.

(w670) Gabriel Ya

Gabriel Yared

Actriţa chineză Fan Bingbing (35 de ani), n-a venit niciodată la Cannes. Star naional în China, a jucat în blockbusterul american X-Men: Days of future past. În circuitul festivalier a apărut în I Am Not Madame Bovary de Xiaogang Feng, prezentat în 2016 la Toronto şi Saint-Sébastien.

(w670) Fan Bingbi

Fan Bingbing

Juriul trebuie să decidă care dintre cele 18 filme din competiţie va câştiga Palme d'Or. Dacă nu cumva Thierry Frémaux va anunţa şi alte pelicule-surpriză. Există zvonuri potrivit cărora noul film al lui Polanski, D'après une histoire vraie,va face şi el parte din competiţie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel