Jocurile Olimpice de Tineret, Buenos Aires. Clasament pe medalii

Sebastian Florea / 19 oct 2018 / 10:05 Salveaza PDF Comentarii
Descriere foto:

România a ocupat locul 29 într-un clasament neoficial pe medalii al Jocurilor Olimpice de Tineret de 2018, încheiate joi la Buenos Aires.

Sportivii români au cucerit 8 medalii, dintre care 2 de aur, 3 de argint, 3 de bronz.

Aurul a fost câştigat de judoka Adrian Şulcă (cat. 81 kg) şi de halterofila Sabina Baltag (cat. 53 kg).

Argintul a fost obţinut de înotătorul Daniel Martin (la 100 şi 200 m spate) şi la dublu rame masculin (canotorii Florin Nicolae Arteni-Fîntînariu şi Alexandru Laurenţiu Danciu).

Medaliile de bronz au fost adjudecate de halterofila Mihaela Valentina Cambei (cat. 48 kg), echipajul de dublu rame feminin (Tabita Maftei şi Alina Maria Baleţchi) şi de Andreea Dragoman (tenis de masă).

Echipa Olimpică a României a fost compusă din 34 de sportivi, 21 de fete şi 13 băieţi, care au concurat la 14 discipline sportive. Dacă la ceremonia de deschidere portdrapelul delegaţiei României a fost canotoarea Tabita Maftei, la ceremonia de închidere purtătorul de drapel al tricolorilor a fost judoka Iosif Adrian Şulcă.

La ediţia din 2014, desfăşurată la Nanjing (China), România a ocupat locul 28 în clasamentul pe medalii, cu 2 de aur şi 3 de argint. Pentru prima oară în istoria olimpică, competiţia polisportivă a avut un număr egal de sportivi la fete şi băieţi, care s-au întrecut la 32 de sporturi. Peste 4.000 de sportivi cu vârste cuprinse între 15 şi 18 ani au participat la competiţiile de la Buenos Aires.

''Changing the Game''

Jocurile Olimpice ale Tineretului din capitala Argentinei au avut loc sub sloganul ''Changing the Game'' şi au adus în prim plan câteva sporturi noi, precum breaking, escaladă, patinaj pe role şi karate, dar şi câteva discipline ca BMX freestyle, kiteboarding, beach handball, futsal şi gimnastică acrobatică, în ton cu noile generaţii de sportivi şi fani. Cea mai numeroasă delegaţie a fost cea a Argentinei, cu 141 de participanţi, dar Rusia a ocupat primul loc în ierarhia pe medalii, cu 29 de aur, 18 de argint, 12 de bronz, urmată de China, 18-9-9, şi de Japonia, 15-12-12, etc. Ediţia din 2022 va avea loc în capitala Senegalului, Dakar.


Te-ar putea interesa
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?


Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.22