JO Tokyo 2020 ar putea fi amânate din cauza coronavirusului

Seiko Hashimoto, ministrul japonez al Jocurilor Olimpice şi Paralimpice de la Tokyo, a spus că turneul din vara anului 2020 ar putea fi amânat, din cauza epidemiei de coronavirus, scrie CNN.

„În contractul semnat de Comitetul Internaţional Olimpic (IOC), oraşul gazdă şi organizatorii, este scris că IOC poate să anuleze jocurile doar în cazul în care acestea nu se vor putea desfăşura în 2020. Acest lucru înseamnă că turneul poate fi amânat la o dată viitoare în acest an", a declarat Seiko Hashimoto, potrivit CNN. Ministrul japonez spune că organizatorii fac tot posibilul ca Jocurile Olimpice să aibă loc la data stabilită, 24 iulie - 9 august 2020.

Ce a anunţat ministrul japonez

„Comitetul organizatoric, IOC şi guvernul japonez lucrează din greu să dea startul Jocurilor Olimpice la 24 iulie, aşa cum a fost stabilit iniţial. Guvernul va depune tot efortul pentru a face posibil acest lucru", a mai spus ministrul.

Numărul de persoane infectate cu noul coronavirus în Japonia este în creștere, chiar dacă guvernul continuă să implementeze măsuri de siguranță. Până marți, în Japonia au fost raportate 268 de cazuri de infecție, cu șase decese. Japonia a fost a doua țară, după China, care a raportat un caz de persoană infectată cu COVID-19, pe 16 ianuarie, citează Mediafax.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel