Jeff Bezos a rămas cel mai bogat om din lume la începutul lui 2020. Cine îl urmează foarte aproape

Sursa foto: Agerpres
Sursa foto: Agerpres

Conducătorul Amazon a intrat în 2020 drept cea mai bogată persoană din lume, cu o avere uriașă.

Jeff Bezos rămâne cea mai bogată persoană din lume, chiar după pierderea a 9 miliarde de euro într-un singur an, conform CNN.

Fondatorul companiei Amazon a rămas în vârful ierarhiei Bloomberg Billionaire Index și în ultima zi a anului 2019, cu o avere estimată de 102 miliarde de euro. Bezos nu este, însă, la mare distanță de locul secund, ocupat de Bill Gates, care are o avere de 100 de miliarde de euro.

Doar trei oameni au averi cu 10 cifre

Bezos, Gates și magnatul francez Bernard Arnault sunt singurii trei miliardari ale căror averi depășesc echivalentul a 100 miliarde dolari.

Jeff Bezos era preconizat că va pierde prima poziție din indexul miliardarilor, după un an greu pentru finanțele sale. În urma divorțului său amiabil cu Mackenzie Bezos, el a rămas cu doar 75% din acțiunile Amazon.

Fosta soție a obținut 35 miliarde euro în 2019

Restul acțiunilor a ajuns la fosta sa soție, crescându-i averea la 35 de miliarde de euro și clasând-o pe locul 25 în ierarhia miliardarilor.

Gates l-a detronat pe Bezos în noiembrie, după ce profiturile companiei Amazon au scăzut cu aproape 28 de procente în comparație cu anul precedent, iar Microsoft a înregistrat o creștere de aproape 50%. Cu toate acestea, Bill Gates, în ciuda mulților ani petrecuți în vârful ierarhiei, a revenit pe locul secund în decembrie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel