Jamie Lee Curtis, premiată pentru întreaga carieră la Festivalul de Film de la Veneția

Foto: Twitter
Foto: Twitter

Actrița Jamie Lee Curtis va fi premiată cu Leul de Aur pentru întreaga carieră la Festivalul de Film de la Veneția.

Potrivi Agerpres, actriţa americană Jamie Lee Curtis va primi Leul de Aur onorific pentru întreaga carieră la cea de-a 78-a ediţie a Festivalului de Film de la Veneţia, care se va desfăşura anul acesta între 1 şi 11 septembrie, au informat miercuri organizatorii. Decernarea trofeului va avea loc pe 8 septembrie la Sala Grande del Palazzo del Cinema, al hotelului Lido din Veneţia, înainte de prezentarea în afara competiţiei a filmului "Halloween Kills", în regia lui David Gordon Green şi având-o ca protagonistă chiar pe Curtis.

Alberto Barbera a vorbit despre legendara actriță: „Oferă întruchiparea cea mai convingătoare a tuturor calităților ce reprezintă sufletul cinematografiei mondiale”

Directorul Mostrei din Veneţia, Alberto Barbera, notează într-un comunicat că "Jamie Lee Curtis face parte din acel grup rar de actriţe şi actori de la Hollywood capabili să ofere întruchiparea cea mai convingătoare a tuturor calităţilor ce reprezintă sufletul cinematografiei mondiale". La rândul său, actriţa americană a mulţumit într-un comunicat pentru această mare onoare şi s-a arătat surprinsă pentru faptul de "a fi practicat această meserie suficient de mult timp pentru a primi un premiu" pentru întreaga sa carieră.

O vedetă care și-a asunat întotdeauna roluri de actriță versatilă

Fiică a două mari personalităţi ale marelui ecran,Tony Curtis şi Janet Leigh, şi protagonistă a unor filme ca "True Lies" de James Cameron, Jamie Lee Curtis "este întruchiparea firească a vedetei capabile să-şi asume roluri de actriţă versatilă, cu o mare carismă şi o personalitate ieşită don comun", au subliniat responsabilii festivalului. Ei au reamintit că parcursul său în cinematografie a început în urmă cu patru decenii cu răsunătorul său debut în filmul horror "Halloween", care a devenit un clasic al genului, cariera sa incluzând peste 40 de filme.

În afara de legendara saga "Halloween", Jamie Lee Curtis a făcut parte din distribuţia unor comedii devenite clasice precum "A Fish Called Wanda" şi "Freaky Friday", sau filmele de acţiune "True Lies" şi "Blue Steel".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel