Iuliana Tudor, despre prima IE din viața ei. Ce mesaj transmite vedeta de Ziua Universală a IEI

Dana Popa / 25 iun 2018 / 14:50 Salveaza PDF Comentarii
Descriere foto:

De Ziua Universală a IEI, care a fost ieri, pe 24 iunie, vedeta TVR, Iuliana Tudor, a transmis un mesaj care îndeamnă româncele să poarte ia românească.

    

"IA este un simbol. Nu e o simplă haină. Iar dacă alegem să o purtăm e bine să știm că ne reprezintă doar pe noi! IA cusută manual e operă de artă, IA stilizată este o reinterpretare, IA de serie este produs comercial. Fiecare variantă ne aduce aproape de simbol. Când porți ceva ce știi că e doar al tău te legi de comunitatea din care faci parte și o întregești. Devii astfel România! Îmi amintesc și acum de prima IE. Am primit-o de la niște bătrani din satul mamei mele!”, mărturisește Iuliana Tudor.

 (oar_w460)

De altfel, într-un interviu acordat revistei Șapte Seri, pe coperta căreia a apărut într-o imagine care reface cumva tabloul La Blouse Roumaine, al lui Henri Matisse, aflat în colecția Muzeului de Artă Modernă de la Paris, Iuliana Tudor a vorbit despre folclorul românesc, dar și despre cum se poartă o ie. 

“Am o ie moștenire de familie, o maramă a mamei mele, transmisă de la străbunica. E o comoară a familiei, nu mai e demult o podoabă. Ia a devenit o modă, iar Dragonul Roșu e plin de ii produse în China…Nu știu dacă e bine sau rău ce se întâmplă, știu doar că e necesar ca, atunci când îmbraci o ie, să afli câte ceva despre ea și despre cum ar trebui să fie”, a spus Iuliana Tudor într-un interviu. 

     


Te-ar putea interesa
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?


Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.26