Urmărește emisiunea live


Iuliana Tudor, despre prima IE din viața ei. Ce mesaj transmite vedeta de Ziua Universală a IEI

De Ziua Universală a IEI, care a fost ieri, pe 24 iunie, vedeta TVR, Iuliana Tudor, a transmis un mesaj care îndeamnă româncele să poarte ia românească.

    

"IA este un simbol. Nu e o simplă haină. Iar dacă alegem să o purtăm e bine să știm că ne reprezintă doar pe noi! IA cusută manual e operă de artă, IA stilizată este o reinterpretare, IA de serie este produs comercial. Fiecare variantă ne aduce aproape de simbol. Când porți ceva ce știi că e doar al tău te legi de comunitatea din care faci parte și o întregești. Devii astfel România! Îmi amintesc și acum de prima IE. Am primit-o de la niște bătrani din satul mamei mele!”, mărturisește Iuliana Tudor.

 (oar_w460)

De altfel, într-un interviu acordat revistei Șapte Seri, pe coperta căreia a apărut într-o imagine care reface cumva tabloul La Blouse Roumaine, al lui Henri Matisse, aflat în colecția Muzeului de Artă Modernă de la Paris, Iuliana Tudor a vorbit despre folclorul românesc, dar și despre cum se poartă o ie. 

“Am o ie moștenire de familie, o maramă a mamei mele, transmisă de la străbunica. E o comoară a familiei, nu mai e demult o podoabă. Ia a devenit o modă, iar Dragonul Roșu e plin de ii produse în China…Nu știu dacă e bine sau rău ce se întâmplă, știu doar că e necesar ca, atunci când îmbraci o ie, să afli câte ceva despre ea și despre cum ar trebui să fie”, a spus Iuliana Tudor într-un interviu. 

     

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel