EXCLUSIV  Irina Rimes, moment controversat la Buzău, la Revelionul organizat de PSD din bani publici. Bugetul, mult mai mare decât atunci când nu era pandemie / video

Irina Rimes - FOTO DE ARHIVĂ
Irina Rimes - FOTO DE ARHIVĂ

Irina Rimes a cântat pe bani publici la Buzău de Revelion. Culmea este că prestația sa nu a apărut pe Internet, așa cum a apărut restul spectacolului susținut de alți artiști.

Buzoienii care ar fi vrut să o vadă pe Irina Rimes la spectacolul de la Buzău de Revelion pe Internet nu au putut să o facă. Prestația artistei de peste Prut nu a fost publicată online. Jurnalistul Sebastian Silvestru a comentat acest subiect.

„Nu știu cât i-a costat pe buzoieni prezența Irinei Rimes la Buzău în noaptea de Revelion 2022, dar un lucru este cert: recitalul artistei de peste Prut plătit din bani publici nu apare nicăieri în mediul online, deși se pare că a fost transmis live! Surse din administrația locală confirmă faptul că între Domnul Nostru Toma și Irina Rimes a existat o înțelegere ca reprezentația artistică plătită din banii buzoienilor să NU fie disponibilă plătitorilor și ulterior. Am contactat-o telefonic pe solistă, însă nu a răspuns”, a scris jurnalistul Sebastian Silvestru pe Facebook. Ziaristul a declarat pentru DC News că managera artistei a spus că așa este procedura la concertele organizate de administrațiie publice: „se filmează două-trei piese, dar nu se difuzează nimic”. „I-am spus că mi se pare firesc să fie online, din moment ce concertul a fost plătit din bani publici. Sunt oameni care ar fi vrut să vadă spectacolul online, din moment ce au plătit taxe și impozite, vrând să evite aglomerația din cauza pandemiei, dar nu au putut”, ne-a mai zis jurnalistul.

Vedeți aici video de la Revelionul 2022 din Buzău: https://www.facebook.com/primariamunicipiuluibuzau/videos/463731045140800

Cât despre modul în care s-a desfășurat concertul, puteți privi aici imaginile: https://www.facebook.com/primariamunicipiuluibuzau/videos/426845612498524

După cum puteți observa în clipul de mai sus, nu s-a respectat nicio regulă specifică pandemiei - nu s-a păstrat nicio măsură de distanțare fizică și aproape nimeni nu purta mască. Sunt buzoieni care ar fi vrut să asculte recitalul Irinei Rimes din noaptea dintre ani, pe Facebook, dar din păcate, se pare că marea artistă ar fi refuzat ca prestația ei sa apară online.

Și dacă vă întrebați de ce ar fi trebuit să fie prestația sa online, răspunsul este simplu: absolut toți buzoienii au plătit pentru concertul organizat de administrația PSD la Buzău, nu doar buzoienii care au mers fizic la concert. Iar oamenii care au vrut să evite aglomerația, fiind pandemie, nu s-au putut bucura de concertul Irinei Rimes care a durat aproximativ o oră.

Ulterior, după ce jurnalistul Sebastian Silvestru a atras atenția acestui subiect, a început să circule o melodie din concertul artistei din Republica Moldova, dar atât și, în orice caz, după Revelion.

Bugetul pentru Revelion 2022, mult mai mare ca în 2018 când a venit Andra

Culmea este că bugetul acordat de PSD pentru Revelionul 2022, din bani publici, adică din banii dumneavoastră, a fost mult mai mare decât în 2018, de exemplu, când nu a fost pandemie și când a venit Andra să concerteze. Pentru spectacolul "Revelion 2018" s-au cheltuit 280.000 lei. Anul acesta s-au dat 740.000 de lei, deși este pandemie, veniturile românilor s-au redus, dar administrația locală ne-a obișnuit să bage bani - din impozitele și taxele românilor - în chermeze de acest fel.

Dar să nu credeți că stă doar în gena PSD să facă astfel de concerte din bani publici. La fel face și PNL, chiar și USR sau unii independenți. Vedeți aici lista mai multor primării care au organizat paranghelii pentru noul an.

Este adevărat că românii au nevoie și de astfel de momente de relaxare după atâtea restricții impuse în pandemie, dar - cu siguranță - au nevoie mai mult de străzi, școli, grădinițe și spitale, nu să umfle conturile Irinei Rimes și a altor cântăreți.

Cum a fost în 2018

Andra a cântat 50 de minute la Buzău, de Revelion 2018, pe 20.000 de euro. 

Andra, Cătălin Măruță, care a prezentat atunci evenimenul, administrația PSD-istă și focul de artificii au reușit să strângă o mulțime de oameni în Piața Daciei. Așa ceva nu a mai fost decât la Revoluție. Doar în '89 să fi fost mai mulți buzoieni în centrul orașului!

„A fost o cheltuială mare și inutilă de bani. Cu o sumă mai mică, s-ar fi putut face un spectacol mult mai frumos. Cu banii destinați spectacolului de Revelion, s-ar fi putut investi în sănătate. Acolo este mare nevoie de bani", spunea atunci Sebastian Silvestru pentru DC News.

Acest articol este o opinie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel