Iordania. Prințul Charles a vizitat locul unde Iisus Hristos a fost botezat

Facebook - The Royal Family
Facebook - The Royal Family

Prințul Charles se află alături de Camilla în Iordania, iar împreună au vizitat locul unde Iisus Hristos a fost botezat. 

Prinţul Charles şi soţia sa, Camilla, au vizitat marţi locul de pe râul Iordan unde se crede că Iisus a fost botezat, relatează Reuters, citat de Agerpres. 

Moştenitorul coroanei britanice şi Camilla au început marţi o vizită în Iordania, prima în străinătate de la începutul pandemiei de COVID-19, înainte de a călători joi în Egipt.

Ajunşi pe Dealul Sfântului Ilie, cuplul a văzut lucrările de excavare de pe malurile râului îngust şi noroios lângă locul unde Ioan Botezătorul şi Iisus s-au întâlnit pentru ritualul de purificare şi şi-au scufundat degetele în apă.

Vizită umanitară în Iordania

Prinţul Charles, 73 de ani, a sosit cu soţia sa, Camilla, 74 de ani, în Iordania pentru o vizită de două zile care include vizitarea unor situri arheologice şi întâlniri cu reprezentanţi religioşi şi oficiali ai unor organizaţii umanitare.

Regele Iordaniei, Abdullah al II-lea, care i-a întâmpinat pe oaspeţi alături de regina Rania, a vorbit despre momentul simbolic al vizitei prinţului Charles în contextul în care regatul său marchează 100 de ani de existenţă şi a salutat implicarea moştenitorului coroanei britanice în susţinerea cauzelor de mediu.

După vizita în Iordania, Charles şi Camilla urmează să viziteze Egiptul, unde se vor întâlni cu preşedintele Abdel Fattah al-Sissi şi cu soţia sa, Entissar.

Regina ar avea o situație de sănătate delicată

O sursă din cadrul Palatului a precizat că întinderea musculară de care suferă regina nu are legătură cu problemele medicale neprecizate care au determinat vizita suveranei la spital şi că este vorba despre o coincidenţă incredibil de regretabilă.

"În urma unei recomandări de a se odihni, Regina îndeplineşte sarcini uşoare la Castelul Windsor. Majestatea Sa a decis cu regret să nu se deplaseze la Glasgow pentru a participa la recepţia organizată cu prilejul COP26, luni, 1 noiembrie. Majestatea Sa este dezamăgită că nu poate participa la recepţie, dar se va adresa delegaţilor reuniţi printr-un mesaj video înregistrat″, și "Ca urmare a sfatului lor recent, conform căruia Regina ar trebui să se odihnească câteva zile, medicii Majestății Sale au sfătuit-o să continue să se odihnească pentru cel puțin următoarele două săptămâni. Ea va putea continua să-și asume sarcini ușoare, bazate pe birou, inclusiv unele audiențe virtuale, dar să nu întreprindă nicio vizită oficială", au fost mesajele transmise de reprezentanții Casei Regale. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel