Ion Țiriac uimește. Cine ar putea beneficia de averea sa impresionantă

Ion Țiriac, cel mai de succes om de afaceri din România, ajuns la vârsta de 76 de ani, ia în calcul și varianta de a lăsa întreaga sa avere unei fundații.

Într-un interviu acordat pentru Capital, Ion Țiriac a mărturisit că nu exclude posibilitatea ca o fundație să beneficieze de toți banii săi.

În urmă cu un an, participațiile pe care le avea Ion Țiriac la companii însumau, potrivit sursei citate, 1,2-1,3 miliarde de euro, însă în 2015, imperiul financiar al fostului tenismen a crescut puternic în lichidități, după ce a vândut participația sa în banca UniCredit Țiriac italienilor de la UniCredit.

Întrebat despre nivelul averii sale, Ion Țiriac a replicat: "Asta o să vedeți când îmi numărați banii și o să fiu cel mai bogat om din cimitir. Atunci o să vedeți. Când am vândut tot sau când s-a terminat. Sau s-ar putea întâmpla să fac altceva. Să las unei fundații tot!

Lăsând fundațiilor tot, sper ca aceia care rămân să facă exact treaba cum consider eu să o fac. De altfel, încep deja să fac. Pentru că aici nu am absolut niciun sprijin din niciun punct de vedere, mai mult decât atât, prostia românească se manifestă peste tot. Noi avem pentru diferite segmente banii aceștia de la Bruxelles, și pentru învățământ și pentru școli. Imposibil de ajuns la ei, imposibil de făcut", a reproșat Ion Țiriac.

Cât despre strategia lui aplicată în afaceri, fostul mare tenismen român a mărturisit: „Eu am fraza mea pe care o spun mereu: «Eu sunt extraordinar de inteligent într-o singură situație: când îmi dau seama că sunt prost». Și atunci iau pe altul, care e mai deștept, să faca treaba care se cuvine". 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel