Ion Dichiseanu a murit. Dan Negru: Mi-a dat țeapă. În iunie trebuia să filmăm

Dan Negru susține că în luna iunie ar fi avut filmări cu Ion Dichiseanu pentru o emisiune. 

Dan Negru a reacționat pe contul său de Facebook după ce a aflat că celebrul actor Ion Dichiseanu a murit astăzi, în urma unei infecții grave. 

”E prima dată când domnul Dichiseanu îmi dă țeapă! Am filmat cu domnia sa zile în șir și niciodată n-a lipsit. În iulie urma să ne vedem ca să filmăm pentru pentru "Legendele". Azi s-a dus... Mi-e dragă fotografia asta: Ieremia (Sebastian Papaiani) și Pierre Vaillant (Dichiseanu) eroii mei din ”Toate pânzele sus”!”, a scris Dan Negru pe pagina sa de Facebook. 

Recent, fiica actorului postase un mesaj pe rețelele de socializare prin care le cerea oamenilor să se roage pentru sănătatea tatălui ei.

Actorul a murit în jurul prânzului, la spital 

Actorul Ion Dichiseanu s-a stins din viață, informează Antena 3. Acesta avea 87 de ani. Actorul Ion Dichiseanu a murit, joi, 20 mai, la spital. Era internat de trei luni la Spitalul Floreasca.

Ion Dichiseanu a ajuns în spital după o infecție cu o bacterie ce i-a provocat o pneumonie bilaterală, spunea Ioana Dichiseanu, fiica marelui actor.

Ion Dichiseanu, scurtă biografie

Ion Dichiseanu s-a născut la Adjud, pe 20 octombrie 1933, şi a absolvit Institutul de Artă Teatrală şi Cinematografică, Facultatea de Teatru din Bucureşti, în 1959. Fiind student la Politehnică a fost îndrumat spre actorie de nepoata lui George Vraca. După absolvire, a plecat cu toată promoţia la Teatrul din Botoşani. Este cunoscut datorită activităţii sale artistice în cadrul Teatrului Nottara din Bucureşti, precum şi pentru numeroasele roluri care l-au consacrat în cinematografie, teatru TV şi teatru radiofonic.

A primit premiul ACIN pentru rolul din filmul "Clipa" (1979) şi a fost decorat cu Ordinul Naţional Serviciul Credincios în grad de Cavaler, (2002), "pentru prestigioasa carieră artistică şi talentul deosebit prin care au dat viaţă personajelor interpretate în filme, dar şi pe scenă, cu prilejul celebrării unui veac de film românesc". În 1995 a publicat volumul de versuri "Frumoasa spaniolă, frumoasa suedeză", la editura Arc.  

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel