India, în stare de șoc după moartea celui mai prolific producător de la Bollywood

Yash Chopra
Yash Chopra

Sute de milioane de indieni sunt în stare de șoc după moartea celui mai prolific cineast de la Bollywood, Yash Chopra. Acesta a murit de febră dengue, în Mumbai, la vârsta de 80 de ani.

Yash Chopra a încetat din viaţă la spitalul Lilavati din Mumbai. În afară de infecţia cu virusul tropical dengue, cineastul prezenta şi severe afecţiuni renale, a precizat medicul Prakash Jiyavani, informează bbc.co.uk.

Timp de peste cinci decenii, Chopra, supranumit şi "Regele Romantismului", a dat Bollywood-ului unele dintre cele mai bune blockbustere. Studiourile sale de film, Yash Raj Films, au ajutat la propulsarea unora dintre cele mai importante nume ale cinematografiei indiene, printre care Amitabh Bachchan şi Shah Rukh Khan.

 Caracterizat de primul-ministru indian Manmohan Singh drept "simbol al cinematografiei indiene", Chopra a rămas în memoria cinefililor ca unul dintre regizorii care au dat lumii cele mai vizionate filme produse la Bollywood. "M-a făcut să cânt în toate filmele lui. Era o persoană jovială? Chiar şi atunci când era supărat, pur şi simplu nu vorbea", a spus cântăreţul Lata Mangeshkar.

 Printre peliculele celebre semnate de Yash Chopra se numără "Deewar" (1954), "Dil To Pagal Hai" (1997) şi "Chandni / Despărţire temporară" (1989). La aniversarea celor 80 de ani, în septembrie, Chopra a spus că lungmetrajul "Jab Tak Hai / Till I am Alive", care va avea lansarea în noiembrie, va fi ultimul film pe care îl va regiza.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel