Hugh Hefner, fondatorul „Playboy", a murit

Hugh Hefner,  fondatorul revistei „Playboy", a murit, miercuri, la vârsta de 91 de ani, la domiciliul său cunoscut sub numele de Playboy Mansion, a anunțat grupul Playboy.

Hugh Hefner a fondat revista Playboy în urmă cu mai mult de șase decenii. Concepută ca o revistă pentru bărbați, care combina imaginile femeilor pozate nud cu articole și interviuri, Playboy a devenit un brand, iar Hefner și-a construit un adevărat imperiu, devenind un nume de referință al lumii moderne.

Primul număr al publicației care avea să-l facă celebru apare în decembrie 1953 și cuprindea imagini în ipostaze inedite cu Marilyn Monroe, fotografiate în 1949.

Revista lui Hugh Hefner a inspirat și a fost în fruntea revistelor pentru bărbați în perioada anilor 1960-1970. Pentru câteva luni, de la mijlocul lui 2016 până la începutul lui 2017, revista a experimentat chiar o variantă în care evita nuditatea, dar ulterior s-a întors la formula care a consacrat-o.

[citeste si]

Pe linie maternă, Hefner este de origine suedeză, iar tatăl său avea origini germane și englezești. A urmat cursurile Liceului Steinmetz, din zona de nord-vest a orașului Chicago. Între 1944 și 1946, a scris pentru o publicație a armatei SUA.

A absolvit, în 1949, cursurile Universității Illinois, cu principala specializare în psihologie. A mai studiat beletristică și artă. La scurt timp, s-a înscris la cursuri post-universitare de sociologie, la Universitatea Northwestern, fără să le ducă la capăt.

Hefner îi are ca moștenitori pe soția sa, Crystal, pe cei trei fii, Cooper, David și Marston, și pe fiica sa, Christie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel