Urmărește emisiunea live


Horia Brenciu a picat BAC-ul: Îi mulțumesc destinului

Horia Brenciu recunoaște că nu  aluat examenul de Bacalaureat, din prima, însă nu regretă nicio clipă. Acest moment l-a îndrumat spre cariera de astăzi.

"Pe parcursul şcolii, în 12 ani, am avut doar două mici probleme. Prima a intervenit în clasa a IX-a, când am rămas corigent la ma­tematică. Am luat 2 la matematică, fiindcă n-am fost atent la oră, iar doamna profe­soară Banea mi-a zis: „N-o să treci! Nu-ţi dau încă o notă mare ca să faci 5." Şi-i mulţumesc şi azi pentru asta, căci altfel nu m-aş fi îndrăgostit de matematică.

Iar a doua problemă s-a petrecut la Bacalaureat, pe care nu l-am luat din prima: totul a fost perfect în ordine, atât doar că, la proba scrisă de la Română, m-am apucat să in­troduc în lucrare nişte chestii nelalocul lor, doar pentru că mi s-au părut interesante. Şi-am primit nota 4. Aşadar, ambele pro­bleme au fost cauzate de tinereţea mea revolu­ţio­nară, care a dat să-şi manifeste rebeliunea când nu era locul şi timpul. Că şi rebeliunea trebuie să aibă un cadru al ei! Însă îi mulţumesc destinului că n-am luat Bacalaureatul decât la a doua încercare, în toamnă!

Dacă-l luam din prima, acum noi nu mai discutam: aş fi intrat imediat la Conservator şi aş fi pornit-o pe o cu totul altă rută. Aş fi ajuns la Teatrul Muzical din Braşov, poate şi la Teatrul Dramatic, dacă aş fi urmat şi nişte cursuri de actorie adiţio­nale, şi asta ar fi fost viaţa mea: aş fi rămas în oraşul natal, cu o carieră desfăşurată doar pe plan local. Aşa, am luat bac-ul în toamnă, am intrat în corul „Astra", un cor de cameră mare, foarte puternic şi valoros, apoi mi-am făcut şi un cvartet muzical de băieţi, de care eram foarte mândru, dar pe care l-am părăsit pentru o trupă de rock. Între timp am urmat cursuri de pian şi de canto", a povestit Brenciu pentru Formula AS.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel