Herta Muller, protest inedit împotriva regimurilor totalitare

Herta Müller, câştigătoarea premiului Nobel pentru Literatură în 2009, apare într-o fotografie inedită postată pe o reţea de socializare, ca un protest împotriva regimurilor totalitare. 

Herta Müller  apare alături de Ulrich Schreiber - directorul Festivalului Internaţional de Literatură de la Berlin, Yiwu Liao - scriitor, cântăreţ, reporter, poet chinez, critic al regimului comunist din China şi de Corina Bernic, şefa de Relaţii Publice la Festivalul Internaţional de Literatură şi Traducere (FILIT) Iaşi. 

Fotografia a fost postată, miercuri, 19 noiembrie,  pe contul de Facebook al ieşencei Corina Bernic, şefa de Relaţii Publice la Festivalul Internaţional de Literatură şi Traducere (FILIT) Iaşi.

Explicaţia autoarei, în original: „... an umbrella for nothing left to lose. For good people who need it, for Liao Yiwu and his friends back home, a message to shady opressing systems even if against all odds". În traducere, „... o umbrelă şi nimic de pierdut. Pentru toţi oamenii buni care au nevoie de ea, pentru Liao Yiwu şi prietenii lui de acasă, un mesaj pentru întunecatele regimuri opresive, în ciuda oricăror şanse de reuşită".

Citește și: Herta Muller, întâlnire cu teatrul independent, într-o călătorie spre eternitate

Practic, cei patru spun că protestează împotriva tuturor regimurilor opresive, chiar dacă şansele ca gestul lor să aibă vreun efect sunt extrem de mici. Fotografia a fost făcută fie în Germania, la Berlin, acolo unde ieşeanca Corina Bernic lucrează pentru promovarea Festivalului Internaţional de Literatură de la Berlin, fie la Viena, unde scriitoarea Herta Müller se află în această perioadă. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel