Guvernul cumpără avion. Nu trebuie să fie mai vechi de patru ani

Ministrul Transporturilor, Dan Costescu, a declarat, miercuri, referindu-se la subiectul achiziţionării unei aeronave prezidenţiale, că 'în cazul în care totul merge bine' va exista deja 'o primă aeronavă cumpărată' la sfârşitul acestui an.

El a afirmat, într-un conferinţă de presă susţinută la Palatul Victoria, că, probabil, avionul va fi unul folosit şi va fi cumpărat de la un stat membru al Uniunii Europene.

'Am fost ieri în CSAT, unde am făcut o prezentare a comisiei numite, care este planul nostru de acţiune. Nu s-a vorbit despre bugetare, decât că avem ca punct fix rectificarea bugetară. Guvernul anterior nu ne-a lăsat un buget, nici n-avea cum, pentru acest lucru. Comisia nu era activă când s-a stabilit bugetul acesta. S-au făcut doar paşii de lucru, (...) cum va scrie ANAF o procedură specială pentru această achiziţie care, probabil, din motive de economie, va fi una 'govern to govern' cu unul dintre statele europene. Ne propunem, în cazul în care totul merge bine, ca la sfârşitul anului să avem o primă aeronavă cumpărată', a spus Costescu.

Avion nu mai vechi de 3-4 ani

Acesta a precizat că autorităţile care gestionează această problemă vor lua legătura cu 'toate guvernele comunităţii europene', menţionând că obiectivul ar fi achiziţionarea unei aeronave folosite, care a zburat cel puţin 3-4 ani.

'Există o procedură pe care o va face ANAF, pentru că este o procedură nereglementată, şi vom lua legătura cu toate guvernele comunităţii europene. O aeronavă prezidenţială de obicei se cumpără după cel puţin trei sau patru ani de zbor, pentru că atunci am un anumit istoric al aeronavei şi pot să ştiu despre ea mai multe. Spre asta se îndreaptă şi obiectivele noastre, dacă ne întrebaţi ce vrem - aeronavă nouă sau una folosită. Practica este să iei o aeronavă care a zburat cel puţin 3-4 ani pentru a avea istoricul clar', a punctat ministrul. Întrebat dacă se intenţionează achiziţionarea mai multor aeronave, Costescu a spus că nu poate anticipa, adăugând însă că 'practica europeană este să aibă flotile cu între 3 şi 5 aeronave'.

'Aşa este afară, o să vedem, pentru că noi, de obicei, suntem mai zgârciţi decât ceilalţi şi probabil că vom avea mai puţine', a spus Dan Costescu. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel