Gorghiu: Am convins oameni din UNPR să susțină un guvern PNL

Co-președintele PNL, Alina Gorghiu, spune că, deși Gabriel Oprea a precizat public că UNPR nu va pune umărul la debarcarea guvernului Ponta, liberalii au convins parlamentari ai progresiștilor să susțină moțiunea de cenzură.

"Mircea Geoană a zis că este pregătit să stea de vorbă pe programul de guvernare. Vom sta de vorbă cu toți colegii care au disponibilitatea să susțină un program de guvernare al PNL. CU UDMR am stat de vorbă și vom continua discuțiile, în viitorul apropiat, inclusiv pe programul de guvernare, legislația electorală.

Domnul Oprea a avut poziții publice, în care a exprimat un punct de vedere clar, că nu vrea să ajute la schimbarea Guvernului Ponta. Noi am discutat, în schimb, cu colegi ai domniei sale și pe unii i-am și convins că merită efortul să susțină programul de guvernare. În momentul în care se va întâmpla să avem această majoritate, o să depunem moțiune și o să o anunțăm public.

Cătălin Predoiu acceptă o înțelegere cu UNPR și UDMR pentru debarcarea lui Ponta

Suntem absolut determinați să o facem, avem toate condițiile bifate, mai puțin cele privitoare la majoritatea parlamentară (...) Mai devreme sau mai tarziu, schimbarea Guvernului va deveni realitate, doar că, cred că e mai bine să anunțăm la momentul oportun schimbarea. Dacă cineva va schimba Guvernul Ponta, aceea va fi Opoziția", a afirmat Alina Gorghiu în ediția de luni a emisiunii "Jocuri de Putere", de la Realitatea Tv.

Gorghiu: Deocamdată nu avem majoritate

Prim-vicepreședintele PNL, Cătălin Predoiu, declara recent că nu exclude o înțelegere cu UDMR și UNPR pentru schimbarea guvernului condus de Victor Ponta cu un Executiv al liberalilor.

Alina Gorghiu a admis că liberalii nu au adunat numărul suficient de parlamentari pentru a susține o moțiune de cenzură, dar speră ca statistica să stea altfel după încă o perioadă de negocieri.

"Nu am să vă spun că avem această majoritate, astăzi, pentru că nu o avem, dar am agreat împreună cu colegii mei să nu mai vorbim public despre data la care se va întâmpla, că nu vom vorbi despre majoritate parlamentară, decât atunci când o vom avea. Până atunci, suntem determinați să facem toate demersurile și negocierile legitime pentru a avea numărul necesar să promovăm acea moțiune de cenzură. Nu există niciun dubiu în privința asta. Suntem foarte hotărâți, dar cred că a vorbi de un lucru foarte mult și a ridica așteptările electoratului, care îl detestă pe Victor Ponta nu e un lucru bun. E mult mai sănătos, pentru noi, să facem toate aceste negocieri, să ne vedem de treabă, să găsim formula corectă pentru susținerea programului de guvernare", a mai spus copreședintele PNL.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel