Cătălin Predoiu acceptă o înțelegere cu UNPR și UDMR pentru debarcarea lui Ponta

Prim-vicepreședintele PNL, Cătălin Predoiu, spune că nu exclude o înțelegere cu UDMR și UNPR pentru schimbarea guvernului condus de Victor Ponta cu un Executiv al liberalilor.

Întrebat, joi seară, la Gândul Live, dacă UDMR i se pare frecventabil, liderul PNL a spus că orice parlamentar care nu are probleme de integritate sau cu programul propus de liberali este un partener de dialog.

"Atât timp cât noi subscriem unui program înțeles de toată lumea, nu văd care este problema (...) Orice parlamentar care subscrie unui program pe care noi îl găsim de cuviință mi se pare frecventabil (...) E o dinamică firească", a declarat Predoiu.

Întrebat dacă fără UNPR poate face o majoritate care să suțină o moțiune de cenzură, Predoiu a răspuns: "Artimetica înclină către un răspuns negativ, dar dinamica parlamentară este surprinzătoare de multe ori. Să vedem ce se întâmplă".

Alina Gorghiu: Moțiunea de cenzură, negociată cu cei din PSD. N-am bătut la uși închise

Prim-vicele PNL a sugerat că nu va spune "nu" unei înțelegeri cu UNPR, actualul partener de guvernare al PSD, dacă va avea nevoie de voturile formațiunii lui Gabriel Oprea la momentul depunerii moțiunii. El a arătat că o parte dintr-o majoritate se poate regăsi într-o altă majoritate, insistând însă că într-un guvern premierul este "cheiaȚ.

"Personal, am fost în principal un critic al premierului. Premierul face diferența între un guvern sau altul. Pe de altă parte, România are nevoie acum de credibilitate. Economia românească are nevoie de încredere. Am ajuns la concluzia că premierul în exercițiu nu mai poate oferi această credibilitate (...)  Când vorbește de o nouă majoritate nu poți să excluzi nimic câtă vreme ai în vedere obiective clare", a spus Predoiu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel