Gigi Becali, donații de milioane de euro. Dezvăluirile unui preot de la Muntele Athos

Gigi Becali
Gigi Becali

Gigi Becali, un filantrop convins, ar fi cheltuit peste 5 milioane de euro la Muntele Athos, mărturisește părintele Pimen Lacuschitiotul.

Gigi Becali a făcut de-a lungul timpului mai multe donații către lăcașurile de cult din România, dar acesta nu i-a uitat nici pe călugării de la Muntele Athos. Omul de afaceri a donat sume consistente călugărilor români de la Prodomu și Laccu. Părintele Pimen Lacushitiotul de la Laccu, a dezvăluit cum i-a ajutat Becali pe călugări să ridice un nou schit.

„Aveam un prieten grec care mă tot suna şi mă întreba cum mai merge treaba. Eu îi răspundeam că lucrul merge, problema era cu plata lui: aveam datorii deja de 10.000, 20.000, apoi 30.000 de euro (...) În ziua în care mă hotărâsem să nu mai fac datorii peste cele treizeci de mii de euro, a oprit la chilie un Land Rover închiriat”, a dezvăluit călugărul pentru sfantulmunteathos.wordpress.com.

A scos sacoșa și i-a dat 30.000 de euro

„Au coborât cinci oameni din maşină şi vine unul dintre ei până la mine. „Doamne ajută părinte!”. „Dumnezeu să vă binecuvânteze!”. „Merge treaba, părinte?”. „Merge”, zic. „Bani aveţi?”. „Nu”. „Datorii?”. „30.000 de euro”. „Ionuţ, adu sacoşa aia cu bani încoace. Ia părinte 30.000 de aicea şi să fii sănătos!”. S-a’ntors şi-a plecat. După ce m-am dezmeticit un pic am fugit repede la maşină şi l-am tras de mânecă pe unul dintre oameni: „Da’ cine-i creştinul ăsta aşa de milostiv, ca să-l pomenesc şi eu la slujbe?”. „Cum, nu-l ştii părinte? E Gigi. Gigi Becali. Chiar n-ai auzit de el?”. „N-am auzit în viaţa mea de dânsul”, i-am mai răspuns eu încă mirat de aşa întâmplare minunată", a marturisit parintele Pimen.

„Vă daţi seama? Omul ăsta mi-a dat treizeci de mii de euro fără să mă întrebe măcar cum mă cheamă, fără să ştie nimic despre mine! Pur şi simplu mi-a pus banii în mână, s-a întors şi a plecat! Şi aşa a făcut pe la toate chiliile românilor: le-a plătit tuturor datoriile.  În schit la noi a lăsat vreo două milioane de euro şi, în plus, douăzeci de TIR-uri de cherestea!”, a mai spus parintele Pimen.

 

 5 milioane de euro pentru călugării români

La observatia reporterului, care i-a spus ca a auzit ca Becali a donat peste 5 milioane de euro calugarilor romani de la Athos, parintele Pimen a adaugat: „A dat cu siguranţă! Dar i-a mai ajutat şi pe prodromiţi cu nişte sume importante. Păi şi atunci când era închis, a trimis Prodromului 500.000 de euro! La început a adus el banii în Athos dar mai pe urmă, le trimetea chilioţilor euro în conturi, prin bancă şi funcţionarii greci s-au speriat când au văzut ce sume veneau! Verificau să nu fie erori în sistem!".

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel