George Martin, supranumit ''Al cincilea Beatles'' a murit

George Martin, producătorul care i-a descoperit pe Beatles şi care a fost supranumit ''al cincilea Beatles'', a încetat din viață la vârsta de 90 de ani, a anunţat Ringo Starr, potrivit AFP. George Martin a primit titlul de Sir în 1996.

"Dumnezeu să-l binecuvânteze pe George Martin, pace şi iubire pentru Judy şi familia sa (...) George ne va lipsi — scrie Ringo Starr pe contul său de Twitter.

Supranumit al cincilea Beatle, Martin le-a oferit membrilor acestei formaţii primul lor contract de înregistrare şi a produs, practic, toată muzica lor.

"Au fost destul de oribili" — a fost constatarea pe care a făcut-o George Martin după audiţia din 6 iunie 1962 a patru tineri din Liverpool, respinşi de toate casele de discuri la care se prezentaseră. Dar cel care era pe atunci producător la Parlophone, o divizie a EMI, a decis totuşi să le semneze un contract cu anumite condiţii. George Martin a cerut în special recrutarea unui nou baterist: era vorba de Ringo Starr, care două luni mai târziu l-a înlocuit pe Pete Best, relatează Le Monde.

George Martin a fost un producător prolific, dincolo de colaborarea cu Beatles realizând înregistrări cu alţi artişti precum Kate Bush, Jeff Beck, Celine Dion, dar şi pentru activitatea solo a lui Ringo Starr şi Paul McCartney. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel