GEMS 2019. Festivalul Internaţional de Film de la Miami a debutat cu o noapte ''almodovariană''

GEMS 2019 - Festivalul Internaţional de Film de la Miami a debutat joi cu o noapte ''almodovariană'' care a cuprins proiecţia peliculei ''Dolor y gloria'', cel mai recent film al lui Pedro Almodovar, şi inaugurarea unei expoziţii de afişe şi fotograme reprezentative pentru cariera cineastului spaniol, relatează EFE. 

Pedro Almodovar, al cărui lungmetraj va reprezenta Spania la premiile Oscar de anul viitor în categoria cel mai bun film străin, este considerat unul dintre cei trei mari cineaşti ai cinematografiei spaniole, alături de Luis Bunuel şi Carlos Saura, a declarat consulul spaniol de la Miami, Candido Creis Estrada, înainte de prezentarea filmului. Proiecţia a avut loc la Tower Theatre, situat în cartierul Litlle Havana din Miami, în prezenţa lui Almodovar şi a protagoniştilor din Dolor y gloria, printre care Antonio Banderas şi Penelope Cruz, într-o sală decorată cu afişe şi fotograme ale filmelor reprezentative ale regizorului spaniol, precum Todo sobre mi madre, Tacones lejanos şi Mujeres al borde de un ataque de nervios.

Cel mai recent film al lui Almodovar, elogiat de critica de specialitate, a dat startul festivalului GEMS de la Miami după ce a fost lansat în premieră limitată weekendul trecut în sălile de cinema americane (patru cinematografe) şi a obţinut încasări de 160.000 de dolari. Festivalul, organizat de Miami Dade College (MDC), se doreşte o avanpremieră a filmelor ce vor fi proiectate la Miami Film Festival 2020 şi va prezenta în total 18 lungmetraje, inclusiv filmul 'Parasite', al regizorului sud-coreean Bong Joon-ho, laureat anul acesta cu Palme d'Or, care va încheia duminică GEMS 2019.

La festivalul de la Miami va fi prezentat şi filmul 'The Two Popes' al brazilianului Fernando Meirelles, cu Anthony Hopkins şi Jonathan Pryce ca protagonişti şi care este considerat 'piesa centrală' a festivalului din Florida. GEMS 2019 a programat şi 'La verite', un omagiu adus actriţei Catherine Deneuve de regizorul japonez Kore-eda Hirokazu, vorbit în franceză, dar şi 'Motherless Brooklyn', de Edward Norton, care a scris, a regizat şi interpretează rolul principal în acest film. Au fost incluse în program şi filmele 'Honey Boy', în regia lui Alma Har'el, avându-l ca scenarist şi protagonist pe actorul Shia LaBeouf, şi 'Grace a Dieu', regizat de francezul Francois Ozon. Documentarul lui Alan Berliner 'Letter to the Editor', drama 'Litus' a spaniolului Dani de la Orden, comedia 'Top End Wedding' a australianului Wayne Blair şi 'Taxi a Gibraltar', o coproducţie hispano-argentiniană în regia lui Alejo Flah, sunt alte filme incluse în programul evenimentului. GEMS este o avanpremieră a celei de-a 37-a ediţii a Miami Film Festival, care va avea loc în perioada 6 - 15 martie 2020 şi care se doreşte o 'vitrină' importantă pentru cinematografia hispano-americană în Statele Unite, dar şi pentru alte filme din întreaga lume, scrie Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel